Sulík: Ak sa má zabrániť návratu Fica, Pellegrini musí dostať ponuku, ktorú nebude chcieť odmietnuť

Ak sa má zabrániť návratu Roberta Fica (Smer), musí dostať Peter Pellegrini (Hlas) ponuku, ktorú nebude chcieť odmietnuť. Uviedol to predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

09.10.2023 16:43
sulík, čaputová Foto: ,
Predseda SaS Richard Sulík počas stretnutia s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.
debata (8)
Sulík po stretnutí s Čaputovou
Video
Zdroj: TV Pravda

Ako doplnil, strany potenciálnej štvorkoalície musia Pellegrinimu ponúknuť post predsedu vlády a tiež ministerstvo vnútra ako jedného z ministerstiev, na ktoré má nárok. Ako sa Sulík ďalej vyjadril, SaS je strana, ktorá prichádza ako koaličný partner do úvahy len v koalícii Progresívne Slovensko (PS), Hlas-SD, Kresťanskodemo­kratické hnutie (KDH) a SaS. Strana SaS je pripravená na takúto koalíciu.

danko, čaputová Čítajte viac Danko u Čaputovej: Politika je krvavý šport. My nie sme kamaráti, sme súperi

Sulík ďalej informoval, že absolvoval už mnoho stretnutí a telefonátov, pričom všetky boli neoficiálne okrem stretnutia s predsedom PS Michalom Šimečkom a jedného neformálneho stretnutia s Františkom Mikloškom (KDH).

šimečka Čítajte viac Šimečka o potenciálnej štvorkoalícii: Dobrý signál je, že aj po týždni tu je nádej. Väčšiu šancu zložiť vládu má však stále Fico

„Myslím si, že aj PS aj KDH, keď si sadnú s chladnými hlavami, tak dokážu nájsť dobrý kompromis," vyhlásil Sulík s tým, že SaS sa prikláňa skôr k programu PS. Spomenul napríklad zlepšenie postavenia homosexuálnych párov, čo sa týka majetkoprávnych otázok. „Táto otázka sa posúva dopredu. Keď sme túto tému prvýkrát začali medializovať a začali o nej v roku 2010 hovoriť, všetci sa chytali za hlavu," vyhlásil Sulík, že len SaS sa tejto téme venovala, pričom teraz vie urobiť aj ďalší krok. Sulík si nemyslí, že by na tejto téme mala stroskotať štvorkoalícia. Sulík tiež dodal, že nesúhlasí s myšlienkou, aby bola zrušená špeciálna prokuratúra. Naopak, je za to, aby pokračovala v tom, čo robí.

Iveta Radičová Čítajte viac Radičová pre Pravdu: Je Hlas Smer 2? Blízkosť je jasná. Keď zloží vládu Fico, neznamená to stabilitu

Prezidentka Čaputová do konca týždňa stanoví termín ustanovujúcej schôdze parlamentu, povedal jej hovorca Martin Strižinec.

Prezidentka do konca týždňa stanoví termín ustanovujúcej schôdze parlamentu
Video
Zdroj: TV Pravda
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík