Konfederácia odborových zväzov odporučila voliť Fica

Konfederácia odborových zväzov (KOZ) SR vyzýva svojich členov na účasť v marcových prezidentských voľbách. KOZ verí, že voliči vyberú kandidáta, ktorý podporí riešenie aktuálnych problémov predovšetkým v prospech ľudí, postaví sa proti zneužívaniu svetovej krízy ako dôvodu na znižovanie sociálnych a pracovnoprávnych štandardov všetkých zamestnancov. Schopnosť udržať sociálny zmier ponúka podľa odborárov Robert Fico.

19.02.2014 16:10
Robert Fico Foto: ,
Robert Fico
debata (42)

„Sociálnodemo­kratický prezident, to je predovšetkým aktívna ochrana občanov štátu, garancia udržania doposiaľ dosiahnutých štandardov vo všetkých oblastiach života, udržanie stability Slovenska a výrazného sociálneho zmieru. Preto voľme istotu a stabilitu, voľme sociálny charakter štátu,“ apeluje KOZ. Odborári vyzývajú voliť toho, kto v spolupráci s odbormi prispieva k modernému a spravodlivejšiemu spravovaniu spoločnosti na základe sociálnej spravodlivosti a solidarity.

„Robert Fico ako rešpektovaný politik európskeho formátu svojou kandidatúrou na prezidenta SR ponúka všetky svoje skúsenosti z domácej politickej scény, zahraničné politické kontakty i schopnosť viesť na Slovensku široký politický a sociálny dialóg a udržať výrazný sociálny zmier,“ tvrdí KOZ.

Konfederácia považuje sociálny štát v európskom priestore za znak konkurencieschop­nosti a inštitút na ochranu zamestnancov, na zabezpečenie rastu životnej úrovne a sociálnych istôt obyvateľstva, ktoré sú pre väčšinu občanov mimoriadne dôležité. „Uvedomme si zodpovednosť, ktorú máme! Hlava štátu, to nie je len predstaviteľ našej republiky v zahraničí, ale aj osoba, ktorá má veľký vplyv na chod domácej politiky. Využime preto svoje právo voliť!“ dodáva KOZ.

42 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #prezidentské voľby 2014 #KOZ