Mítingy kandidátov budú aj so spevom

Zdenka Predná, Pavol Hammel či Laco Lučenič. Kandidáti vytiahli do boja o prezidenta so speváckymi hviezdami. Tie ich budú sprevádzať na mítingoch v krajských či okresných mestách. Súčasťou kampane budú aj spoty v televíziách.

28.02.2014 13:00
Zdenka Predná Foto: ,
Zdenka Predná vystúpi na mítingoch Radoslava Procházku.
debata

Smer stavil na sviatok MDŽ. Počas kampane prezidentský kandidát Robert Fico absolvuje šnúru podujatí po celom Slovensku. Akcie MDŽ sa začnú túto sobotu na východe Slovenska, v Michalovciach a v Poprade, posledná pred prvým kolom volieb bude v Prievidzi. O zábavu sa postarajú napríklad hudobná skupina Drišľak, speváci Mário „Kuly“ Kolár, Pavol Hammel či „Repete mix“. Koľko ich vystúpenia budú stáť, Smer nepovedal. Jednotlivé položky kampane budú známe až po jej skončení a budú v zmysle zákona zverejnené, povedala hovorkyňa Smeru Monika Počátková.

Andrej Kiska začne oficiálnu časť kampane v sobotu v Nitre. Stretnutia sa uskutočnia postupne vo všetkých krajských mestách, záver bude v domácom Poprade. Na akciách zaspieva Peter Cmorík. Jeho cenu štáb neprezradil, má ísť o štandardné podmienky. Informoval však, že celkové náklady na stretnutia, ich produkciu a program dosiahnu približne 30-tisíc eur.

Zdenka Predná vystúpi na mítingoch Radoslava...
Pavol Hammel na stretnutiach podporí Roberta Fica.
+1Spevák Peter Cmorik.

Pavol Hrušovský vo februári absolvoval cesty za voličmi po Slovensku, včera ich skončil v rodnej Nitre. Počas kampane má plánované rôzne diskusie vrátane televíznych debát.

Prvý deň kampane má Milan Kňažko naplánované stretnutie v Banskej Bystrici, posledný míting bude v bratislavskej Petržalke. O hudbu sa stará spevák Laco Lučenič. „Poznám sa s pánom Kňažkom už dlhé roky, vážim si ho a viem, že by prezidentskému postu prinavrátil všetko to, čo mu dnes chýba,“ odôvodňuje svoje rozhodnutie Lučenič.

V Kremnici dnes začína Radoslav Procházka. V programe má turné koncertov na námestiach a v mestských kluboch. Posledný bude v Senci. Súčasťou kampane sú vystúpenia Zdenky Prednej s kapelou. Podľa Procházkovho štábu koncertuje „za symbolický honorár“. „Je mi sympatický, je vzdelaný a mám pocit, že nás bude najlepšie reprezentovať,“ vraví Predná, ktorá sa vraj vystúpeniami snaží ľudí taktiež presvedčiť, aby voliť vôbec išli.

Niektorí prezidentskí kandidáti počítajú počas kampane aj s televíznymi spotmi. Procházka ich bude mať v televízii TA3 a v Markíze. Kiska ich bude mať tiež v Markíze. Spotmi sa má prezentovať aj Fico. Vo volebnom štábe však zvažujú, v ktorých televíziách budú a v akom nasadení. Nad nasadením spotov premýšľajú aj tímy Hrušovského a Kňažka.

Anketa: Čo si myslíte, že rozhodne v prezidentskej kampani?

Zuzana Kaššová (32), manažérka, Žilina
Posledných 48 hodín. Očakávam, že rozhodnú kauzy, ktoré proti sebe vytiahnu kandidáti v poslednej chvíli.

Jozef Rekšák (59), invalidný dôchodca, Halič
Samozrejme, že kampaň môže ovplyvniť výsledok volieb. Vážkami na váhach v prvom kole môžu byť menej známi kandidáti. Tí môžu v rámci zviditeľňovania v kampani získať nejaké percentá, a to na úkor tých známejších. To by mohlo zamiešať poradím.

Marek Kamenský (37), železničiar, Veľký Krtíš
Myslím si, že kampaň už veľa ľudí neovplyvní, väčšina je už podľa mňa rozhodnutá, koho bude voliť. Ovplyvniť môže iba tých, ktorí sa ešte definitívne nerozhodli, koho z kandidátov podporia.

Milan Melišík (62), dôchodca, Lučenec
Niekomu z kandidátov ešte kampaň pomôcť podľa mňa môže, ale myslím si, že väčšina ľudí je už rozhodnutých, koho pôjdu voliť. Nerozhodných ešte môžu kandidáti osloviť svojimi programami, ktoré v rámci kampane predstavia.

Martina Danková (36), podnikateľka, Lučenec
Kampaň pred voľbami môže podľa mňa ovplyvniť ich výsledok. Mierim tým hlavne k výstupom v médiách, ktorými budú kandidáti na prezidenta oslovovať voličov.

Pavol Svoreň (69), dôchodca, Vidiná
Niekoho ešte kampaň ovplyvniť môže, ale mňa neovplyvní. Pre mňa je zbytočná, podobne ako prezidentská funkcia. Ide iba o zbytočne vyhodené peniaze. Ozaj, ktovie, či by bolo toľko kandidátov ako teraz, keby bol prezidentský plat 300 eur na mesiac.

Jozef Baláž (61), dôchodca, Trenčín
Predpokladám, že prvé kolo vyhrá Fico, už aj preto, že je jediný kandidát, ktorý sa dá zaradiť k ľavici. Veľmi málo z obyčajných ľudí, ktorých je väčšina, pôjde voliť niektorého z jeho protikandidátov, nech by už v prezidentskej kampani vyrukovali s čímkoľvek. Nebude rozhodovať kampaň, ale doterajšia popularita medzi ľuďmi.

Dominik Kianička (31), živnostník Žilina
Prekvapiť môžu nerozhodnutí voliči a nespokojní sympatizanti ľavice. Vtedy sa môže karta otočiť v neprospech súčasného premiéra.

Ľubomír Krcho (58), stavebný technik, Trenčín
Myslím si, že ľudia, čo boli v politike doteraz, už nič nové nemôžu priniesť, ani tá najmasívnejšia kampaň ma nemôže presvedčiť o opaku. Pri starých politikoch sa všetko vráti len k starému, nemôžeme reálne očakávať žiadnu zmenu. V kampani nebudú rozhodovať sľuby, ale to, kto z kandidátov si nájde prístup k obyčajným ľuďom.

(reg)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kampaň #prezidentské voľby 2014 #speváci