Matovič zvýšil ponuku Ficovi na 500-tisíc eur za detektor lži

Líder OĽaNO Igor Matovič zvyšuje svoju ponuku prezidentskému kandidátovi Robertovi Ficovi (Smer) za to, že pôjde na detektor lži, z doterajších 133 676 na pol milióna eur. Ako bonus naďalej ponúka svoj odchod z politiky a pridáva návrh, že aj on sám absolvuje výsluch na rovnakom polygrafe a odpovie na akúkoľvek otázku. Oznámil to na utorkovej tlačovej konferencii po tom, ako Fico negatívne zareagoval na jeho pôvodnú ponuku.

25.03.2014 11:45
Igor Matovič Foto: ,
Poslanec Igor Matovič
debata (56)

K pôvodnej sume 133 676 eur, čo je jeho doterajší poslanecký príjem, prirátal Matovič zhruba 60-tisíc eur, ktoré za posledných 24 hodín ponúkli dobrovoľníci na podporu jeho myšlienky.

Matovič je presvedčený, že ak Fico ponuku prijme, zvyšných 300-tisíc eur vyzbiera. „Myslím si, že pri takejto ponuke sa aj jemu nohy trasú. Každý jeden volič Roberta Fica a strany Smer a každý normálny človek túži po takejto ponuke, aby mohol za jedinú hodinu zarobiť 500-tisíc eur,“ povedal.

Šéf OĽaNO sa podľa svojich slov nechal inšpirovať Ficovym mottom o istotách pre ľudí. „Aj ja si myslím, že ľudia si zaslúžia istoty, ale aj prezidenta, ktorý nebude bábkou v rukách finančných skupín,“ dodal Matovič.

Robert Fico sa ani k tejto Matovičovej ponuke nebude vyjadrovať. „Na hlúposti pána Matoviča reagovať nebudeme,“ zopakovala hovorkyňa strany Smer Monika Počátková.

56 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #prezidentské voľby 2014 #Igor Matovič #detektor lži