Čaputová nateraz ostáva kandidovať za prezidentku

Kandidátka na prezidentku Zuzana Čaputová sa nateraz nevzdáva v prospech Roberta Mistríka. Rozhodla sa tak na základe výsledkov posledného prieskumu agentúry AKO. Čaputová skončila so ziskom 14,7 percenta tretia za Šefčovičom (18,2%) a Mistríkom (15,8%). Za ňou sa umiestnil Štefan Harabin. Podporuje ju v kampani Progresívne Slovensko, ktorého je podpredsedníčkou.

13.02.2019 09:27 , aktualizované: 10:12
ÈAPUTOVÁ: Kandidatúra na prezidentku SR Foto: ,
Zuzana Čaputová.
debata (276)

Čaputová to oznámila na dnešnom tlačovom brífingu, ktorý k danej téme zvolala.

Debata o tom, kto z dvojice Mistrík – Čaputová má väčšie šance, a či z nich nakoniec do volieb pôjde len jeden, aby opozičné strany netrieštili sily, sa vedie už týždne. Na spoluprácu ich vyzval líder hnutia OĽaNO Igor Matovič, ktorý sa obrátil aj na bývalého politika Františka Mikloška (nezávislý). Ten to odmietol, no Čaputová a Mistrík spoločný postup nevylúčili. Každý si ho však predstavuje inak. Podľa Mistríka by mal odstúpiť ten, kto má v prieskumoch menšie čísla. Za kratší koniec by tak ťahala Čaputová. Ona zase avizovala, že sa vzdá len v takom prípade, ak by hrozilo druhé kolo v zložení sudca Najvyššieho súdu Štefan Harabin a diplomat Maroš Šefčovič, ktorého podporuje vládny Smer.

„Pracujeme na zvýšení poznateľnosti, od júna chodíme po Slovensku, stretávame sa s ľuďmi. Téma prezidentských volieb sa stáva celospoločenskou témou, a to prispieva k vyššej poznateľnosti. Je pre mňa dôležité nezobudiť sa do rána, kedy sa budeme v druhom kole rozhodovať medzi kandidátom strany Smer a napríklad pánom Harabinom,“ dodala Zuzana na záver brífingu.

VIDEOKOMENTÁR k voľbám: Stačí málo a všetko sa môže otočiť (vysielané 1.2.2019)

Video

© Autorské práva vyhradené

276 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Mistrík #prezidentské voľby 2019 #Zuzana Čaputová