Čaputová v prieskume AKO prekročila 50-percentnú hranicu

Posledný predvolebný prieskum agentúry AKO vyniesol Zuzanu Čaputovú na výrazné prvé miesto s 52,9 percentami.

01.03.2019 10:25 , aktualizované: 11:03
debata (850)

Na druhom mieste je Maroš Šefčovič s 16,7%, na treťom Štefan Harabin s 11,4%.

Prieskum si objednal volebný tím Zuzany Čaputovej, uskutočnil sa v dňoch 27.2. – 28.2.2019 formou telefonického dopytovania. Výberovú vzorku tvorilo 800 respondentov.

Posledné prieskumy naplnia mocných strachom, tvrdí Čaputová

Čaputová očakáva, že posledné zverejnené čísla predvolebných prieskumov naplnia mocných strachom. Do nasledujúcich dní si preto praje, aby bola kampaň pred prezidentskými voľbami vedená v korektnom duchu, ako doposiaľ. Uviedla to vo svojom piatkovom tlačovom vyhlásení.

„Vnímam snahy oponentov a niektorých politikov vytvoriť konflikt a odlákať pozornosť od toho, že ľudia sa už nemôžu pozerať na nespravodlivosť systému, ktorý spoluvytvorili. Nepristúpim na takúto kampaň,“ deklaruje Čaputová. Ľudia sú podľa jej slov unavení z hádok politikov. Tvrdí, že jej stratégiou je úprimnosť a snaží sa komunikovať citlivé názory spôsobom, ktorý by nemal byť zraňujúci alebo ponižujúci pre nositeľov opačného názoru.

„Chcem oslovovať aj konzervatívnych voličov, stretávam sa s obrovskou podporou aj od ľudí, ktorí sú veriaci. Chcem oslovovať všetkých, lebo nás všetkých spája frustrácia z arogancie mocných a nespravodlivosti,“ podotkla Čaputová s tým, že chce oslovovať rovnako Slovákov, ako aj Maďarov, Čechov či Rómov. „Všetkých, bez ohľadu na vieru alebo sexuálnu orientáciu,“ spresnila.



TV Pravda: K prieskumom agentúry AKO sa vyjadril aj riaditeľ agentúry Václav Hřích. (Vysielané: 28.2.2019)

Video
850 debata chyba
Viac na túto tému: #prezidentské voľby 2019