Šefčovič: K politikom treba pristupovať prísnejšie

Maroš Šefčovič prijal ponuku na prezidentskú kandidatúru od hlavnej vládnej strany Smer. Kandiduje však ako nezávislý. Kariérny diplomat pôsobí takmer desať rokov ako eurokomisár. V predvolebnej debate odpovedal na otázky čitateľov Pravdy.

08.03.2019 10:00 , aktualizované: 12:00
sefcovic, Foto: ,
Kandidát na prezidenta Maroš Šefčovič.
debata (202)

Šefčovič odmietol, že by útočil na svoju súperku Zuzanu Čaputovú. „Položil som legitímnu otázku. Vyvstala z komunikácie médií s pani Čaputovou. Dodnes som nezaznamenal jednoznačnú odpoveď pani kandidátky, ktorá by hovorila, že žiadnemu politikovi milosť neudelí. Môj postoj je jednoznačný – k politikom treba pristupovať prísnejšie, ľudia na Slovensku nemajú radi dvojaký meter, nechcú vnímať politikov ako chránený druh a keď chceme bojovať proti korupcii na Slovensku, zásada padni komu padni musí byť v oblasti justície svätá,“ povedal Šefčovič.

To, že sa zapojil do boja o prezidentský palác, neľutuje. Možnosť uchádzať sa o pozíciu prezidenta označil za najväčšiu výzvu.

„Som presvedčený, že Slovensko potrebuje viac pokoja, kultivovanejší spôsob komunikácie a nastoľovanie tém, ktoré sú pre ľudí na Slovensku skutočne dôležité. Či už ide o sociálne programy pre našich seniorov, podporu mladých rodín, jasnú priemyselnú politiku či oživenie pôdohospodárstva,“ povedal Šefčovič. Dodal, že na stole by mala byť otázka, aké chceme mať Slovensko o desať či pätnásť rokov.

duel Šefčovič, Čaputová

VIDEO: Eurokomisár Maroš Šefčovič bol exkluzívne krátko po potvrdení, že sa zapojí do boja o post hlavy štátu (18. januára), hosťom Zuzany Martinákovej v diskusii TV Pravda Ide o pravdu.

Video

© Autorské práva vyhradené

202 debata chyba
Viac na túto tému: #Maroš Šefčovič #prezidentské voľby 2019