Danko: Pellegrini odmietol byť prezidentským kandidátom koalície, prieskumy preceňuje

Predseda SNS Andrej Danko tvrdí, že Peter Pellegrini v prípade kandidatúry na funkciu prezidenta SR, opakovane odmietol podporu SNS. O hlasy voličov strany sa však uchádza.

13.01.2024 15:25
debata (103)
Viem, ale nepoviem. Pellegrini sa už rozhodol o prezidentskej kandidatúre
Video

Danko pre TASR TV povedal, že Peter Pellegrini mohol byť kandidátom vládnej koalície, ale pri tvorbe koaličnej zmluvy sa o tom odmietol baviť. Danko si myslí, že ako kandidát koalície by mal Pellegrini väčšiu šancu, ale takto riskuje prehru.

„Očakávam tvrdú prezidentskú kampaň. Myslím si, že budú veľké útoky na Pellegriniho, aj do jeho okolia. Určite to tím Ivana Korčoka, ani tím ľudí, ktorí stoja za Korčokom, nenechá len tak. Chcel som sa dohodnúť, nedá sa," vyhlásil Danko, podľa ktorého Pellegrini preceňuje výsledky predvolebných prieskumov.

Na snímke zľava predseda NR SR Peter Pellegrini... Foto: TASR/Jakub Kotian
ustanovujúca schôdza, Andrej Danko, Peter Pellegrini, NR SR Na snímke zľava predseda NR SR Peter Pellegrini a podpredseda parlamentu Andrej Danko si podávajú ruky počas ustanovujúcej schôdze parlamentu.

Ak sa nerozhodne kandidovať šéf Smeru Robert Fico, SNS podľa Danka bude rokovať so Štefanom Harabinom a následne o prezidentskej kandidatúre definitívne rozhodne predsedníctvo strany. Danko sa vyjadril, že sa stretne s Ficom a bude ho prosiť, aby sa uchádzal o funkciu prezidenta SR. Bol by podľa neho najlepším kandidátom.

103 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Andrej Danko #Peter Pellegrini #prezidentské voľby 2024