Pellegrini má plnú podporu strany Smer, to nie je americký sluha ako Korčok, povedal Fico

Kandidát na post prezidenta Peter Pellegrini (Hlas) má plnú podporu strany Smer. Uviedol to predseda vlády Robert Fico (Smer) v relácii RTVS Sobotné dialógy. Podľa Smeru Pellegrini spĺňa všetky kritériá.

20.01.2024 12:59 , aktualizované: 13:45
debata (139)
Pellegrini bude kandidovať na prezidenta
Video

„To nie je americký sluha ako Ivan Korčok. Je to človek, ktorý má vlastný názor, je to človek, ktorý sa bude pokúšať spájať, kým pán Korčok chce rozdeľovať. Ohlasuje, že on je kandidátom opozície, a že by mal byť nejakou rovnováhou tejto vláde," uviedol Fico a dodal, že prednosťou Pellegriniho sú aj veľké medzinárodné skúsenosti, dobré kontakty, a je to človek so silným ľavicovým cítením.

Korčok odovzdal podpisy na prezidentskú kandidatúru, má ich vyše 40 000
Video

Premiér avizoval aj oficiálne podujatie, kde Pellegriniho verejne podporia. „Myslím si, že je správne, aby tak veľká strana akou je Smer, dávala odporúčania svojim voličom a sympatizantom," dodal Fico, ktorý sa súčasne vyjadril aj ku kandidatúre podpredsedu parlamentu Andreja Danka (SNS).

Peter Pellegrini, prezidentské voľby, parlament, Andrej Danko Čítajte viac Špekulácie sa skončili. Dokáže byť Pellegrini nadstranícky prezident? Politológ: Nikto nechodí do Bystrice oznámiť, že nekandiduje

Ako predseda vlády vysvetlil, v koaličnej zmluve sa nepíše nič o prezidentských voľbách, a preto sa mohol každý suverénne rozhodnúť. „Tak, ako si musím vážiť Pellegriniho, ktorý síce možno na môj úkor postavil politickú stranu,tak si musím vážiť aj Danka, ktorý zabojoval. Andrej je samorast. Je veľmi málo politikov na Slovensku, ktorí dokážu robiť politiku tak, že nie sú pod žiadnym vplyvom nejakých silných ľudí v pozadí. Danko medzi nich patrí," uzavrel Fico.

139 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Peter Pellegrini #Ivan Korčok #prezidentské voľby 2024