Posledný prieskum AKO pred prezidentskými voľbami: Najtesnejší rozdiel v druhom kole, víťazom Pellegrini

Predseda Hlasu Peter Pellegrini by vyhral prvé aj druhé kolo prezidentských volieb, vyplýva to z posledného prieskumu agentúry AKO pre reláciu Analýzy Na hrane televízie Joj 24.

19.03.2024 18:37
debata (8)
Príchod Korčoka a Pellegriniho na prezidentský duel
Video

V prvom kole by podľa dát nameraných agentúrou AKO Pellegrini tesne zvíťazil so ziskom 40,4 percenta hlasov. Korčok by si pripísal 38,6 percenta hlasov. Štefan Harabin by si pripísal zisk 10,3 percenta. Nasledujú Igor Matovič (2,9 percenta), Krisztián Forró (2,7 percenta) a Ján Kubiš (1,9 percenta).

Andreja Danka, ktorý v posledný deň zberu dát odstúpil, chcelo voliť 0,9 percenta opýtaných. Marianovi Kotlebovi chcelo dať hlas 0,8; Patrikovi Dubovskému 0,7; Róbertovi Švecovi 0,5 a Petrovi Náhlikovi 0,3 percenta respondentov.

pellegrini korčok, tv markíza, debata Čítajte viac Posledný prieskum SANEP pred prezidentskými voľbami: Najskôr tesné, potom jasné

V druhom kole by podľa AKO zvíťazil Peter Pellegrini so ziskom 52,9 percenta. Ivana Korčoka by volilo 47,1 percenta opýtaných.

Agentúra AKO robila telefonický prieskum na vzorke tisíc ľudí starších ako 18 rokov v dňoch 11. – 18. marca 2024. Respondenti neboli oboznámení s tým, kto je zadávateľ prieskumu.

Pellegrini po diskusii v Markíze: Očakáva od Matoviča podpásový útok?
Video
Korčok po debate v Markíze: Ako chce ešte osloviť voličov? A ako hodnotí kampaň?
Video
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Pellegrini #Ivan Korčok #prezidentské voľby 2024 #prieskum - prezidentské voľby 2024