Pellegrini zrušil diskusiu s Korčokom kvôli návšteve regiónov. Namiesto toho bol na Miletičovej ulici, potom šiel na Považie

Rádio Expres malo o 12. hodine špeciálny predvolebný duel prezidentských kandidátov. Nakoniec však prišiel len Ivan Korčok. Predseda parlamentu Peter Pellegrini nečakane duel zrušil, dôvodom mala byť návšteva regiónov. Diskusia na rádiu Expres mala 43 minút.

02.04.2024 14:09 , aktualizované: 15:15
debata (5)

„Prosím, nenechajte sa zmiasť, hoci Rádio Expres stále avizuje upútavku na dnešný prezidentský duel, ja som včas a vopred oznámil, že sa rozhovoru nezúčastním, keďže budem s vami v regióne. A na spoločný duel s protikandidátom sa môžete tešiť už dnes večer o 20:30 na TV Markíza," oznámil Pellegrini cez svoj profil na sociálnej sieti. Kandidáti sa dnes však ešte v jednej z diskusií stretnú, Pellegrini nateraz večernú diskusiu na Markíze nezrušil.

No denník SME však informoval, že Pellegrini zavádzal. Redakcii sa sa ho podarilo odfotografovať v čase debaty na Miletičovej ulici v Bratislave, pred budovou, kde má kanceláriu Pellegriniho sestra. Sídli tam niekoľko firiem, ktorých konateľkou je Eva Pellegrini.

Harabin o svojich voličoch a podpore Pellegriniho
Video

Pellegrini sa mal s Korčokom stretnúť v rádiu Expres o 12. hodine, no len po poludní opustil prednahrávanie relácie Téma pre televíziu ta3 a následne sa mal presunúť o ani nie dva kilometre od Národného futbalového štadiónu v Bratislave. Okolo jednej hodiny nakoniec vyrazil do sľubovaného regiónu a v kultúrnom dome v Novom Meste nad Váhom predniesol „vyhlásenie k stabilite a budúcnosti strany HLAS“. Miletičovu ulicu v Bratislave opustil desať minút pred 13. hodinou. V tom čase končila aj predvolebná diskusia na rádiu Expres, kde bol Korčok sám.

Rozprával svojim

O 14. hodine mal prezidentský kandidát Pellegrini v kultúrnom dome v Novom Meste nad Váhom „vyhlásenie k stabilite a budúcnosti strany Hlas“. Nové Mesto nad Váhom je od Bratislavy hodinu autom.

Vyžiarená svetelná stena, štátna hymna či pieseň Najkrajší kút v šírom svete predpovedali príchod predsedu strany Hlas na pódium. Pellegrini zdôraznil, že pre neho je najväčším vzorom obyčajný pracovitý a dobrý slovenský človek, ktorý sa stáročia vyrovnával s údelmi osudu. Hovoril o tom, ako názorová elita pohŕda ľuďmi a volá ich „dezoláti“ či „sedláci“.

Pellegrini priaznivcov na Považí presviedčal, že ak dostane dôveru, nepokúsi sa z prezidentského paláca zvrátiť výsledky parlamentných volieb, zároveň však nechce byť nekritickým obdivovateľom vlády. Zopakoval, že nikdy nebude počúvať hlas vojny, ale bude počúvať hlas mieru a stojí si za rozhodnutím, že nepripustí, aby slovenskí vojaci bojovali na Ukrajine. Faktom zostáva, že o nasadení vojska nerozhoduje prezident, ale vláda a po nej parlament. Médiá neboli na podujatie pozvané Témou podujatia bola stabilita v strane a jej predseda zdôraznil, že nemá najmenšiu obavu o stabilitu klubu Hlasu, bude vláde s Hlasom pomáhať aj z funkcie prezidenta a bude lídrom do zlých časov.

Počas vyhlásenia okrem iného uviedol, že jeho protikandidát Ivan Korčok v prípade víťazstva vo voľbách spraví z Prezidentského paláca nové „mocenské centrum“ a spolu so „skrachovanými politikmi bývalej vlády“ bude „hádzať vláde pod nohy polená“.

Pellegrini tiež zopakoval, že Korčok by sa usiloval o zrušenie slovenského práva veta na pôde Bruselu. Ivan Korčok pritom už viackrát toto tvrdenie vyvrátil.

Zrušenie diskusie avizoval vopred

Pellegriniho tím mal neúčasť v diskusii oznámiť cez víkend a svoje rozhodnutie oznámil potvrdil v nedeľu. Podľa moderátora Braňa Závodského nebolo až do víkendu jasné, či sa predvolebnej debaty zúčastní. „Bolo to iba na úrovni možno prídeme, možno neprídeme,“ ozrejmil.

„V žiadnej volebnej kampani nie je možné úplne dodržať časový harmonogram, preto Peter Pellegrini s dostatočným časovým predstihom oznámil svoju neúčasť na diskusii v rádiu Expres. Na večernej diskusii v televízii Markíza sa zúčastní, tak, ako vopred avizoval,“ ozrejmila Pellegriniho hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková.

Zdôraznila, že podľa nej nejde o kampaňové faux pas. „Okrem iného programu má dnes Peter Pellegrini stretnutie so stovkami svojich podporovateľov v Novom Meste nad Váhom, kde práve v týchto chvíľach prednáša zásadný prejav k prezidentskej kandidatúre,“ upozornila.

Pelllegrini pritom ešte pred týždňom intenzívne volal protikandidáta Korčoka do spoločnej diskusie, hoci sa spoločnému duelu pred prvým kolom volieb vyhýbal a zúčastnil sa len jedného v televízii Markíza.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Pellegrini #Ivan Korčok