Polícia preverí financovanie kampane kandidáta na primátora Rudolfa Kusého

Polícia preverí financovanie volebnej kampane neúspešného kandidáta na primátora Bratislavy Rudolfa Kusého. V piatok to potvrdil policajný prezident Štefan Hamran.

11.11.2022 14:25
Rudolf Kusý Foto:
Rudolf Kusý
debata (2)

Mimoparlamentné hnutie KDH a Kusý, ktorý je dosluhujúcim starostom bratislavského Nového Mesta, mali podľa Denníka N v kampani utajiť sponzorov. Líder KDH Milan Majerský v rozhovore pre denník uviedol, že Kusý na kampaň dostal aj peniaze od darcov, ktorých nevidno na transparentných účtoch strán. Na Kusého účte sa objavilo 80-tisíc eur od KDH, ktoré však podľa Majerského neboli peniaze hnutia.

Kusý v septembri pre TASR deklaroval, že financovanie jeho kampane je transparentné. „Celá moja kampaň je financovaná prostredníctvom transparentných účtov politických strán, ktoré podporili moju kandidatúru,“ uviedol s tým, že informácie sa dajú ľahko overiť. Taktiež tvrdil, že čerpanie finančných prostriedkov následne prebieha v súlade so zákonmi a predpismi SR.

V októbrových spojených samosprávnych voľbách Kusého podporovali strany a hnutia Sme rodina, KDH, Za ľudí, Dobrá voľba a Umiernení, Aliancia. Neskôr sa k ním pridal aj Hlas-SD. V boji o post bratislavského primátora skončil druhý so ziskom 27,72 percenta hlasov. Funkciu primátora hlavného mesta obhájil Matúš Vallo, ktorý vo voľbách získal 60,20 percenta hlasov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Rudolf Kusý #polícia SR