Trnavská automobilka bola štedrá

Jedenásť vozidiel Peugeot 207 odovzdala trnavská automobilka piatim školám pre potreby praktického vyučovania. Autá vyrobili v PSA Peugeot Citroen v predsériovej výrobe, nie sú určené na prepravu po cestných komunikáciách.

20.09.2006 13:09
Peugeot 207 Foto:
Peugeot 207
debata

Najviac z nich, až päť, získala Združená stredná škola obchodu a služieb v Galante, ktorá ako jediná na Slovensku pripravuje autoopravárov aj pre nákladnú a autobusovú dopravu. „Veľmi nám to pomôže,“ povedala jej riaditeľka Anzelma Bolová, škola si už vo štvrtok po vozidlá príde.

Ďalšie autá sú určené pre Strednú priemyselnú školu dopravnú v Trnave, Stredné odborné učilište v Senici, Strednú priemyselnú školu v Nitre a Technickú univerzitu v Košiciach. Výber škôl robila automobilka s odborom školstva Trnavského samosprávneho kraja, symbolický Kľúč k lepšiemu vzdelaniu prevzal z rúk generálneho riaditeľa Alaina Baldeyroua vedúci odboru Štefan Murárik.

Dar pre školy nadväzuje na dohody o francúzsko-slovenskom partnerstve pri odbornom vzdelávaní. V ich rámci spolupracuje PSA Peugeot Citroen s tromi strednými školami v Trnave a Bratislave a technickou univerzitou v Bratislave. Spoločnosť sa zaviazala venovať na rozvoj slovenského odborného vzdelávania 2,3 milióna eur a 1,1 milióna eur na prestavbu objektov a financovanie stáží francúzskych lektorov. Zariadenia škôl slúžia aj na vzdelávanie pracovníkov trnavského závodu. Darované vozidlá by mali slúžiť na zlepšenie vedomostí o konštrukcii agregátov, prevádzke mikropočítačov a senzorov a ďalších prvkov moderných automobilov.

Peugeot 207 začala spoločnosť vyrábať v roku 2006, v tomto roku by malo zísť z jej výrobných pásov spolu 60 tisíc automobilov, plnú kapacitu 300 tisíc plánuje dosiahnuť v roku 2008.

debata chyba