Krutý žart. Anonym nahlásil bombu v nemocnici, pacientov evakuovali

Rušné okamihy zažili pacienti a návštevníci lučenskej nemocnice s poliklinikou. Zatiaľ neznámy muž pred poludním nahlásil z verejného telefónneho automatu v tamojšom obchodnom dome, že v nemocnici vybuchne bomba. Polícia evakuovala viac ako 700 ľudí nielen z nemocnice, ale aj z časti obchodného domu, kde bola nájdená podozrivá taška, informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Poplach bol falošný a pyrotechnici žiadnu výbušninu neodhalili.

01.07.2010 18:19
evakuácia nemocnice v Lučenci Foto:
Pacientov lučenskkej nemocnice museli evakuovať. Anonym nahlásil, že v budove vybuchne bomba. Pyrotechnici nič nenašli. (ilustračné foto)
debata (3)

Podľa banskobystrickej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej muž oznámil „Počujeme sa, pani? O pol jednej vybuchne bomba v nemocnici, berte to vážne“ a položil.

„Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci, za tento čin hrozí páchateľovi trest až päť rokov väzenia,“ povedala Faltániová. Evakuácia trvala približne dve hodiny, okolo 13:00 sa prevádzka nemocnice vrátila do normálu.

Polícia vyšetruje podobné prípady pomerne často. Vlani v lete napríklad nahlásil psychicky chorý muž nálož na ministerstve vnútra, ďalší falošný poplach ukončil v auguste premietanie letného kina na bratislavskom Hlavnom námestí.

3 debata chyba