Zo smrti záchranára obvinili vodičku

Šoférku, ktorá vo štvrtok večer spôsobila v Banskej Bystrici dopravnú nehodu, polícia obvinila z usmrtenia. 44-ročná žena na sídlisku Sásová pri vjazde na hlavnú cestu nedala prednosť sanitke, ktorá sa následne čelne zrazila s autobusom MHD.

15.10.2010 18:09
Nehoda v Banskej Bystrici Foto:
44–ročná vodička pri vjazde na hlavnú cestu nedala prednosť sanitke, ktorá sa následne čelne zrazila s autobusom MHD. Pri nehode zomrel 57–ročný lekár.
debata (8)

Pri nehode zomrel 57-ročný lekár, zranili sa aj dvaja ľudia z posádky, z toho 30-ročný vodič ťažko. Poranenia utrpeli aj niekoľkí cestujúci v autobuse a šoférkina spolujazdyňa.

„Na urgentnom príjme Rooseveltovej nemocnice bolo po havárii vyšetrených deväť ľudí. Z nich boli hospitalizovaní siedmi. Dvoch účastníkov nehody s vážnymi poraneniami bránice, mozgu, hlavy a tváre v noci operovali. Jeden z nich je už v stabilizovanom, druhý vo vážnom stave. Ostatní utrpeli ľahšie a stredné poranenia ako otras mozgu, vykĺbenie ramena a pohmoždenie hrudníka,“ informovala hovorkyňa nemocnice Jana Krupová.

Lekár, ktorý zahynul v zdemolovanej sanitke, bol jedným zo zakladajúcich členov záchrannej služby v Banskej Bystrici. Ako anestéziológ v nej pôsobil viac ako 25 rokov.

Sanitka sa ponáhľala k urgentnému prípadu a sídliskom prechádzala so zapnutým výstražným signálom. „Podľa vyjadrení svedkov vodička auta pri vychádzaní na hlavnú cestu nedala prednosť sanitke, ktorá mala zapnuté výstražné znamenie. Autá sa zrazili a sanitku odhodilo doľava, kde narazila do oprotiidúceho autobusu,“ opísala priebeh nehody banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Podľa polície je za tragickú haváriu vinná 44-ročná vodička, pretože nedala prednosť v jazde. Prečo tak urobila, nie je známe. Alkohol u nej zistený nebol.

Za lekárom smútia aj jeho kolegovia. „Stratili sme výraznú osobnosť, ktorá zachraňovala ľudské životy v službe viac ako dvadsaťpäť rokov,“ povedal zástupca regionálneho vedúceho Záchrannej a dopravnej zdravotníckej služby v Banskej Bystrici Peter Kováčik.

8 debata chyba