Získa na miliónoch štátu súkromník?

V súkromných rukách zrejme skončí jeden z dvoch liečebných domov v Trenčianskych Tepliciach, do rekonštrukcie ktorých štát investoval milióny eur.

06.02.2011 16:25
Trenčianske Teplice Foto:
Podľa 75-ročnej Fratinšky Ondrišákovej, ktorá býva neďaleko budovy Partizán, by tu mohol byť dom dôchodcov, ktorý v Trenčianskych Tepliciach chýba.
debata (10)

Budovy Saratov a Partizán pôvodne patrili rezortu obrany, od roku 2008 sú v správe ministerstva vnútra, ktoré ich však nevyužíva. Mali slúžiť ako kúpeľné a rehabilitačné zariadenie pre policajtov, hasičov a príslušníkov ďalších zložiek. Súčasné vedenie ministerstva plánuje dokončiť rekonštrukciu menšej budovy Saratov, budúcnosť susedného domu Partizán je zatiaľ nejasná.

„Na Saratov sa podarilo nájsť peniaze a momentálne sa pripravuje verejné obstarávanie. O liečebnom dome Partizán sa rozhodne do konca februára. Dovtedy musíme predložiť zoznam nepotrebného nehnuteľného majetku,“ povedala Lucia Garajová z tlačového odboru ministerstva vnútra.

O tom, že liečebné domy štát nepotrebuje, rozhodla ešte predchádzajúca vláda Roberta Fica. V čase, keď bola rekonštrukcia oboch budov tesne pred dokončením. „Partizán bol dokončený asi z troch štvrtín, Saratov tak na 90 percent. V budovách boli nainštalované špeciálne materiály a rozvody, preto je ich nevyužitie obrovskou škodou,“ hovorí Marián Dunčko, ktorý bol riaditeľom regeneračného strediska Ústavu špeciálneho zdravotníctva a výcviku Ministerstva obrany SR v Trenčianskych Tepliciach.

Súčasné vedenie ministerstva obrany vyčíslilo náklady na rekonštrukciu a jej náhle zastavenie na 6 miliónov eur.

„Skutočná suma je oveľa vyššia, nie sú to len investičné, ale aj prevádzkové náklady. Budovy počas rekonštrukcie aj po jej zastavení až do decembra 2008 strážili zamestnanci rezortu obrany. Celková suma sa vyšplhá na 8 miliónov eur, možno aj viac,“ pripomína Marián Dunčko.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba