Armáda sa zatiaľ nedohodla na prenájme letiska pre Pohodu

Štyri mesiace pred otvorením festivalu Bažant Pohoda 2011 ešte nie je podpísaná dohoda o prenájme plochy na trenčianskom letisku.

01.03.2011 12:03
debata

V Trenčíne sa už objavili informácie, podľa ktorých je festival ohrozený. Dôvodom majú byť spory pri rokovaniach medzi organizátorom podujatia a letiskom, ktoré patrí pod rezort obrany, konkrétne Leteckým opravovniam Trenčín.

Ministerstvo obrany nezhody popiera. Tvrdí, že zmluva nie je podpísaná preto, že sa ešte „vyjasňujú detaily“. Organizátori totiž pôvodne žiadali nájom na desať rokov, s čím však armáda zatiaľ nesúhlasila.

„Aj tento rok bude Pohoda na trenčianskom letisku, na dohode sa len vyjasňujú detaily,“ tvrdí hovorca ministerstva obrany Ivan Rudolf.

Zmluva o prenájme letiskovej plochy síce zatiaľ podpísaná nie je, ale to je vraj len „otázka času“.

„Teraz je prax taká, že sa podpisuje zmluva len na bežný rok, ale naším záujmom je, aby sme mali viacročnú zmluvu,“ uviedol riaditeľ festivalu Pohoda Michal Kaščák.

Podľa generálneho riaditeľa Leteckých opravovní v Trenčíne Martina Dušaniča sa o možnostiach prenájmu na dlhšie obdobie bude rokovať až na budúci rok.

Vedenie mesta je odhodlané urobiť všetko pre to, aby festival v meste zostal. „Ak by musela Pohoda z Trenčína odísť, znamenalo by to pre mesto veľkú škodu. Tak ako bol kedysi Trenčín mestom módy, tak je teraz mestom Pohody. Bol by som veľmi nerád, keby sa ním stalo iné mesto ako Trenčín,“ povedal trenčiansky primátor Richard Rybníček.

Tohtoročná Pohoda je už 15. ročníkom festivalu. Najtragickejšia bola pred dvoma rokmi, keď pri zrútení stanu prišli o život dvaja mladí ľudia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba