Výbuch BMW v Martine zapríčinila výbušnina pod sedadlom vodiča

Piatkový výbuch auta BMW X3 v Martine má na svedomí zrejme nástražný výbušný systém, ktorý bol umiestnený len pod sedadlom vodiča. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia PZ SR Denisa Baloghová. "Policajti aj naďalej vykonávajú procesné úkony, hneď ako to situácia dovolí, poskytneme verejnosti ďalšie informácie," dodala.

01.10.2011 16:02
Automobil martinského podnikateľa Foto:
Automobil martinského podnikateľa po explózii výbušného nástražného systému na Jesenského ulici v Martine.
debata

Vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite Prezídia PZ SR začal v súvislosti s výbuchom auta trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy.

Auto, v ktorom sa viezol Martin K., vybuchlo počas jazdy a podľa medializovaných správ prešlo ešte približne 100 metrov a narazilo do stromu v blízkosti autobusovej zastávky pre diaľkové linky. Vodiča s ťažkými zraneniami previezli do martinskej nemocnice, kde však zomrel.

Polícia žiada občanov, aby v prípade, že dnes alebo v posledných dňoch spozorovali v súvislosti s usmrteným Martinom K., prípadne jeho autom niečo podozrivé, oznámili tieto skutočnosti na linke 158 alebo na Okresnom riaditeľstve Policajného zboru v Martine na číslach: 0961463155 a 0961463156.

debata chyba