Pohoda žiada od majiteľa zrúteného stanu 33-tisíc eur

Tragédiou na festivale Pohoda, pri ktorej v roku 2009 prišli o život dvaja mladí ľudia a desiatky ďalších utrpeli zranenia, sa v stredu zaoberal Okresný súd v Trenčíne. Rozhodoval o náhrade škody vo výške 33 193 eur, ktoré žiada agentúra Pohoda od nemeckej spoločnosti Landauer Weinachtscircus, majiteľa zrúteného stanu. Pojednávanie odročili na apríl, pretože súd žiada, aby sa na pojednávaní zúčastnil aj štatutár nemeckej firmy.

26.01.2012 12:00
debata

Peniaze, o ktoré sa agentúra súdi, je finančná spoluúčasť Pohody na náhrade škôd. Agentúra ich už vyplatila poisťovni, ktorá odškodňuje ľudí zranených pri páde koncertného stanu. Poisťovňa doteraz vyplatila odškodné v celkovej výške 240-tisíc eur, ale tento proces sa ešte stále neskončil. Podľa pracovníčky poisťovne sa do dnešného dňa hlásia ľudia o náhradu škody. Jednému z návštevníkov Pohody, ktorý sa pri páde stanu vážne zranil a pravdepodobne mu zostanú doživotné následky, už vyplatili takmer 47-tisíc eur, a to ešte nie je konečná suma.

„Smrteľné zranenia doteraz uhradené neboli. Ani všetky ostatné škodové udalosti neboli ukončené,“ dodal právny zástupca agentúry Pohoda Roman Kvasnica.

Podľa hlavného organizátora festivalu Michala Kaščáka v tomto spore nie sú dôležité peniaze, ale fakt, že vďaka tomuto súdnemu konaniu musel zostať stan na území Slovenska. Nebyť rozhodnutia Okresného súdu v Trenčíne, odviezol by si zvyšky stanu jeho majiteľ do Nemecka, a v tom prípade by sa už nedal urobiť znalecký posudok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba