Prednostu obvodného úradu obžalovali

Na prednostu Obvodného úradu v Rožňave Miloša Galla, ktorého polícia prichytila za volantom s 1,35 promile alkoholu v krvi, už bola podaná obžaloba. Potvrdila to hovorkyňa košického krajského súdu Marcela Gálová.

25.04.2012 12:11
debata

V prípade prednostu však nejde o superrýchle 48-hodinové konanie, ale o klasický proces. Ten sa môže ťahať aj roky. Vecou sa zaoberá Okresný súd v Rožňave. „Zatiaľ je to v štádiu riešenia, preto budem reagovať neskôr,“ komentoval ešte stále prednosta Gallo.

Gallo je členom SDKÚ a jeho prípadom sa zaoberajú stranícke orgány. „Považujem to za jeho osobné zlyhanie, ak v dohľadnom čase sám nevyvodí osobnú zodpovednosť, tak podám žiadosť na jeho vylúčenie z SDKÚ,“ povedal košický krajský šéf strany Marek Vargovčák.

Vo funkcii prednostu zatiaľ Gallo zostáva. Návrh na jeho odvolanie musí dať vláde ministerstvo vnútra. Podľa Lucie Garajovej z komunikačného odboru ministerstva vnútra návrh zatiaľ podaný nebol, ale to neznamená, že „sa to nestihne do piatkového zasadnutia vlády“.

Šoférovanie s viac ako 1 promile v krvi zákon považuje za trestný čin.

Miloš Gallo je v Rožňavskom okrese známou osobou. Do funkcie prednostu bol vymenovaný v júli minulého roka, po odporúčaní jeho otca – okresného predsedu SDKÚ v Rožňave a starostu Štítnika Miloša Galla-Barnáka. Ten na tom, že syna odporučil na štátny úradnícky post, nevidel nič zlé. Odôvodňoval to vekom aj vzdelaním Galla mladšieho. Ten sa ujal postu prednostu ako čerstvý absolvent diaľkového štúdia na Vysokej škole zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave. Zároveň je aj futbalistom, hrával za Štítnik. Minulý rok dostal štvormesačný dištanc a klub pokutu za nešportové správanie.

debata chyba