V 3nity boli poškodené konštrukcie veľké 20x20 metrov

Pod prepadnutou strechou 3nity LifeStyle Residence na Plynárenskej ulici v Bratislave sú porušené konštrukcie veľké dvadsaťkrát dvadsať metrov, príčinu havárie ešte stále zisťujú.

03.07.2012 13:53
zrútená budova Foto:
Pohľad na prepadnutú strechu päťposchodovej budovy, ktorá sa zrútila v Bratislave.
debata (5)

Ako informovala hovorkyňa developerskej skupiny VaraGroup Iveta Adamcová, ostatné časti stavby, teda obytné veže vrátane parkovacích miest pre rezidenčnú časť sú na základe odborného statického posudku nedotknuté – nachádzajú sa v samostatných oddelených častiach stavby komplexu. Adamcová uviedla, že porucha je predmetom osobitného posudzovania. Ako informoval Statik komplexu 3nity Ján Tomčáni povedal, že statika veže A nie je pre prepady stropov v časti B ohrozená. „Všetky nosné konštrukcie spomenutej časti stavby sú neporušené,“ uviedol Tomčáni.

V nedeľu v skorých ranných hodinách došlo k narušeniu statiky časti komerčného priestoru 3nity LifeStyle Residence na Plynárenskej ulici v Bratislave, pričom sa zrútila časť strechy rozostavanej stavby medzi obytnými vežami a susednou stavbou. Stavba je určená na garážové státie. Pri zrútení novostavby nebol nikto zranený. Najväčšia škoda vznikla v časti wellness centra, ktoré bolo vo výstavbe, a čiastočne aj na parkovisku pod wellness centrom.

V súvislosti so zrútením sa rozostavanej budovy začala polícia trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia. Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, do konania pribrali znalca z odboru stavebníctva, aby zistili príčiny pádu stavby. Za uvedený skutok hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

5 debata chyba