Frešo odmietol tvrdenia o manipulácii výberového konania

Asociácia prijímateľov sociálnych služieb v SR (APSSSR) zorganizovala protest proti návrhu na vymenovanie Tibora Klemu za riaditeľa zariadenia sociálnych služieb v bratislavskej Rači, ktorého zriaďovateľom je Bratislavský kraj.

21.09.2012 12:36
Pavol Frešo Foto:
Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo .
debata (8)

Prišlo asi 20 aktivistov v reflexných vestách, ktorí sa zhromaždili vo vestibule Úradu BSK počas rokovania regionálneho zastupiteľstva. Výberové konanie komisie označili za gorilie konkurzy SDKÚ na BSK, keďže T. Klema je nominantom tejto strany.

Jeho kandidatúru však nemali problém odobriť ani krajskí poslanci so strany Smer, ktorí boli tiež v komisii. Podľa prezidenta APSSSR Silvestra Obucha sa asociácia domnieva, že k dispozícii by boli vhodnejší kandidáti na riaditeľa sociálneho zariadenia pre seniorov v Rači. „Myslíme si, že navrhovaný kandidát nie je profesijne spôsobilý a máme za to, že by sa našiel vhodnejší kandidát.“

Predseda BSK Pavol Frešo tieto tvrdenia odmietol. Podľa jeho názoru rokovanie krajskej komisie prebehlo transparentne a jej zloženie v žiadnom prípade nie je politicky jednofarebné.

8 debata chyba