Na majiteľov hausbótov si posvietia, čiernym stavbám odzvonilo

Majitelia hausbótov na Jarovskom ramene majú stanovený termín, dokedy majú skompletizovať potrebné dokumenty o stavbe. Ak tak neurobia, bude sa búrať.

27.02.2013 11:08
Jarovecké rameno Foto:
Ilustračné foto
debata (4)

Vyzval ich k tomu Štátny podnik Vodohospodárska výstavba (VVB). Ten momentálne eviduje 15 čiernych stavieb, pričom odkedy majiteľom hausbótov doručili výzvu na predloženie dokumentácie, podklady dodalo 18 majiteľov. Ako informovala hovorkyňa Vodohospodárskej výstavby Diana Migaľová Baschierová, podnik okrem 15-tich stavieb väčšieho rozsahu eviduje aj niekoľko drobných stavieb, ktoré sú však bez potrebných povolení. „Odkedy im bola doručená výzva, dokumentáciu predkladajú, no vieme o tom, že v priebehu niekoľkých týždňov nám podklady dodajú ďalší majitelia, s ktorými o tejto veci komunikujeme,“ doplnila. Po termíne, dokedy majú možnosť doklady posielať, a tým je 30. apríl, vodohospodári opäť zmonitorujú dotknuté stavby a následne budú konať.

Štátny podnik Vodohospodárska výstavba vyzval všetkých majiteľov hausbótov na Jarovskom ramene v Bratislave, aby si skompletizovali doklady a odstránili čierne stavby. Ak tak neurobia do konca apríla, bude sa búrať. Informoval o tom portál sme.sk. Podnik je správcom pozemkov, ktoré nepatria majiteľom hausbótov. Problematické sú na Jarovskom ramene najmä nelegálne úpravy brehov, pričom na domy na vode majú zväčša povolenie. Na breh však potom podľa informácií v článku na sme.sk môžu pripevniť iba vyväzovacie zariadenie na mieste, ktoré im pridelil Slovenský vodohospodársky podnik. Aj tak pred hausbótmi vznikli anglické trávniky, ale aj vydláždené chodníky či prístrešky na parkovanie áut. Niektorí dokonca ohradili pozemky, ktoré im nepatria.

4 debata chyba