Požiar pri Betliari neustáva, hasiči ďalej bojujú s ohňom

Veľký lesný požiar v lokalite Stádielko vo Volovských vrchoch pri Betliari a Gemerskej Polome sa v stredu znova rozhorel.

06.08.2013 17:46 , aktualizované: 07.08.2013 13:11
Betliar, lesný požžiar Foto: ,
Lesný požžiar v ťažko prístupnom teréne nad Betliarom a Gemerskou Polomou. Požžiar v lese postihnutom kalamitou spozorovali 6. augusta o druhej popoludní.
debata

„Kým ráno to tlelo, dopoludnia sa zdvihol vietor a znova rozdúchal požiar,“ uviedol krátko pred dvanástou krajský riaditeľ košických hasičov Jozef Fedorčák. Doložil, že na mieste znova zasahuje okolo 40 hasičov.

Dopoludnia hasil požiar vrtuľník ministerstva vnútra, no ako informoval Fedorčák, hasiči opäť požiadali o pomoc armádu a na miesto letia vrtuľníky s bambi vakmi z prešovskej letky.

Ako uviedol Fedorčák, zatiaľ nemá informácie, že by bol niekto pri požiari zranený. Hasiči budú podľa odhadov zasahovať na mieste zrejme celý deň. S požiarom, ktorý spozorovali v utorok o druhej popoludní, v ťažkom teréne vo Volovských vrchoch bojuje okolo 40 hasičov a dobrovoľníkov z Rožňavy, Dobšinej, Košíc a Popradu aj s technikou. Horí na ploche približne sedem hektárov na lesnom území zasiahnutom kalamitou. V náročnom teréne v utorok na likvidáciu nasadili aj leteckú techniku z ministerstva vnútra a špeciálne vycvičených hasičov z modulu leteckého hasenia. Na pomoc prišli aj dva vrtuľníky Mi – 17 s bambi vakmi z prešovskej letky ministerstva obrany.

Oheň sa rozhorel v utorok pred 14.00 h v oblasti lokality Stádielko.

debata chyba
Viac na túto tému: #hasiči #požiar #Betliar