Požiar pri Veľkých Levároch je už plne pod kontrolou

Požiar, ktorý vznikol popoludní na Záhorí je plne pod kontrolou. Horel niekoľko kilometrov dlhý úsek pozdĺž železničnej trate Veľké Leváre, Závod až ku Kútom. K obciam sa oheň nedostal, životy občanov ani ich majetok neohrozil. S požiarom bojuje vyše 100 hasičov a 30 kusov hasičskej techniky. Prezident HaZZ Alexander Nejedlý vyslovil predpoklad, že požiar mohol vzniknúť zadrením brzdového systému na vagóne niektorého z prechádzajúcich vlakov.

08.08.2013 16:43 , aktualizované: 21:37
lesný požiar, Veľké Leváre Foto: ,
Hasič zasahuje na mieste požiaru, ktorý zachvátil územie medzi Moravským Svätým Jánom a Veľkými Levármi. Oheň sa od železničnej trate vo Veľkých Levároch dostal do borovicového lesa.
debata

Podľa hovorkyne Hasičského a záchranného zboru Silvie Jančovičovej bol požiar spozorovaný krátko pred 15.00 v blízkosti farmy v obci Veľké Leváre. „Požiar prírodného porastu sa rozšíril od železničnej trate do borovicového porastu. Na mieste sa nachádza 40 profesionálnych hasičov z Bratislavy, Malaciek, zo Senice, z Trnavy, Pezinka, Senca a z Piešťan,“ povedala.

O 16.00 na mieste vytvorili riadiaci štáb, aj za účasti zástupcov vojenských lesov, ktorý koordinuje logisticko-taktické práce. Podľa Jančovičovej zasahujúci hasiči si vyžiadali vrtuľník na zmonitorovanie okolia a a pre zabezpečenie dodávky hasiacej látky na požiarovisko. Žiadali aj ťažkú techniku na prieseky v poraste. Profesionálnym hasičom pomáhali dobrovoľní hasiči zo Sekúl, z Kútov, Moravského sv. Jána a Borského sv. Jura, informovala Jančovičová.

Domáce vlakové spoje nepremávajú

Vlaková doprava je na trati Veľké Leváre – Sekule – Kúty zastavená od 14.05, potvrdila hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko Jana Morháčová. Dodala, že medzinárodné vlaky sa tomuto úseku vyhýbajú a obchádzka im spôsobuje približne 20-minútové meškanie. Domáce linky nahradili autobusmi.

debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Veľké Leváre