V Bratislave sa zrazili električky

Pri bratislavskej zástavke Lafranconi sa vo štvrtok zrazili dve električky v smere z Dúbravky do centra mesta.

26.09.2013 14:46 , aktualizované: 18:02
električky, havária Foto: ,
V Bratislave sa na Lafranconi zrazili dve električky.
debata (2)

Okrem ôsmich ľudí, ktorých previezli do Univerzitnej nemocnice v Bratislave (UNB) po nehode električiek, vyhľadali lekársku pomoc aj ďalší štyria cestujúci. V UNB tak spolu ošetrili osem žien a štyroch mužov, ktorí utrpeli zranenie pri nehode. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská. V súčasnosti už všetky linky bratislavských električiek premávajú po svojich pôvodných trasách.

Vodič električky nie je podľa Maťašovskej vážne zranený. „Avizované ťažké zranenie napokon vyšetrenia nepotvrdili, má otras mozgu, viaceré pomliaždeniny, tržné rany a zranený chrup,“ tvrdí hovorkyňa a dodáva, že je pri vedomí, stabilizovaný a v nemocnici zostáva na pozorovanie.

„Jedenásť cestujúcich sme ošetrili ambulantne, hospitalizácia u nich potrebná nebola, vyšetrenia nepreukázali žiadne vnútorné zranenia, iba povrchové, najmä pomliaždeniny, menšie rezné rany, ktoré si vyžadovali šitie, doudieranú chrbticu, hlavu, hrudník a brucho,“ spresnila.

Na mieste sa podľa šéfa kancelárie bratislavského primátora Ľubomíra Andrassyho nachádzali všetky záchranné zložky aj čelní predstavitelia Dopravného podniku Bratislava (DPB). „Príčiny je zatiaľ predčasné hodnotiť,“ dodal. Alkohol u vodičov nebol zistený.

Andrassy podotkol, že nehoda výrazne skomplikovala električkovú dopravu najmä v smere do centra. Obe električky sa po 15-tej hodine pohli z miesta. Jedna išla samostatne, druhá v sprievode servisného vozidla. Na mieste zasahuje 15 hasičov so štyrmi kusmi hasičskej techniky.

Z dôvodu závažnej dopravnej nehody električiek pri Lafranconi v smere do mesta boli električkové linky premávajúce z centra odklonené cez tunel. Informoval na svojej internetovej stránke Dopravný podnik Bratislava s tým, že bola zabezpečená náhradná autobusová doprava na úseku Pri kríži – Chatam Sófer.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #nehoda #električky