Vo fakultnej nemocnici v Trenčíne sa narodili trojičky

Vo Fakultnej nemocnici (FN) v Trenčíne sa narodili trojčatá. Tri dievčatká porodila mamička z Prievidze ešte 18. septembra. Podľa hovorcu nemocnice Eugena Finkeia sa trojičky naposledy narodili v trenčianskej nemocnici v minulom roku.

30.09.2013 14:49
TOP SR Trenčín Trojičky Dievčatá Narodenie TNX Foto: ,
Mamička Alexandra Fiľová pózuje spolu so svojimi trojičkami Adrianou a Améliou (v náručí) a Anabelou (v inkubátore), 30. septembra 2013 vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne.
debata

Dve dievčatká boli v poriadku, jedno bolo šesť dní v inkubátore, narodilo sa maličké, mamička ich porodila predčasne v 35. týždni tehotenstva. Momentálne sú už všetky tri dievčatká Amélia, Adriana a Anabela spolu s mamičkou na izbe. Zatiaľ je všetko v poriadku, sú zdravé, rastú, mamička ich kojí, doplnil Finkei s tým, že trojčatá sú v nemocnici raritou, dvojčatá nie sú takou vzácnosťou, v minulom roku sa ich narodilo 18.

Tridsaťročná mamička Alexandra Fiľová rodila prvýkrát, pochvaľuje si starostlivosť kolektívu Gynekologicko-pôrodníckej kliniky FN Trenčín vedeného prednostom Petrom Kaščákom. Prvá informácia, že čaká trojčatá bola pre ňu šokom. Plakala som dva dni, ale veľmi mi pomohli kolegyne, ktoré mi navodili takú pozitívnu atmosféru a teraz sa tešíme. Amélia je celý ocko vegeťák, veľmi sa zatiaľ neprejavuje, ale veľmi pekne papá. Adrianka je vlasatejšia, tá si vie pokričať. Anabelka bola v inkubátore, tá je taký malý šinter, doplnila šťastná mamička.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #pôrod #mamička #trojičky