Filip Šebo pokrstil bežecký okruh v Bratislave zapustenou bradou

Bratislava získala desiatky kilometrov bežeckých trás. Jednu z piatich, ktorú vo štvrtok otvorili na nábreží Dunaja, prvýkrát otestoval aj futbalista Filip Šebo či model Martin Šmahel.

24.10.2013 16:00 , aktualizované: 17:07
maraton Foto: ,
Prvý promenádny bežecký okruh vyskúšal futbalista Filip Šebo (vpravo), moderátor Milan Zimnýkoval (v strede) s dcérou v kočíku a fitness tréner Martin Šmahel.
debata

Beh patrí medzi obľúbené aktivity obyvateľov hlavného mesta. Hoci ide o jeden z najmenej nákladných športov, vybudovanie kvalitných bežeckých trás si vyžaduje veľkú finančnú injekciu. Tú Bratislave poskytla spoločnost Volkswagen Slovakia.

Informačná tabuľa o bežeckej trati. Foto: Pravda.sk, Richard Gonda
tabul Informačná tabuľa o bežeckej trati.

„Teší nás, že sme podporili vybudovanie piatich bežeckých trás – na nábreží Dunaja pri nákupnom centre, dvoch v Petržalke, jednu v Sade Janka Kráľa a poslednú, ktorá lemuje náš závod v Devínskej Novej Vsi,“ povedal počas otvorenia dunajskej trasy generálny riaditeľ slovenskej pobočky automobilky Volkswagen Albrecht Reimold, ktorý spomínanú cestu absolvoval už viackrát.

Na nábreží Dunaja v Bratislave otvorili promenádny bežecký okruh

Dunajská trasa meria desať kilometrov, kopíruje nábrežie Dunaja zo staromestskej aj petržalskej strany a využíva Most SNP i Most Apollo. Začína na chodníku pri obchodnom centre a označuje ju informačná tabuľa, ktorú vo štvrtok spolu s Albrechtom Reimoldom odhalil primátor Bratislavy Milan Ftáčnik. Na tabuli sú znázornené odporúčané cviky pred behom.Celkové náklady na dobudovanie a modernizáciu piatich bežeckých trás sa vyšplhajú na pätnásťtisíc eur.

Trať vyskúšali klasickí aj prominentní bežci

Medzi prvými, ktorí si vynovenú dunajskú trasu vyskúšali, bol Pavol. „Cigarety som vymenil za beh. Robím niečo pre svoje zdravie a teší ma, že môžem využívať aj túto cestu,“ priznal pre Pravda.sk bežec, ktorému pri behu sekundovala kamarátka Alexandra. „Včera som odbehla polmaratón, to bola moja príprava na dnešný beh,“ dodala so smiechom.

Filip Šebo Foto: Richard Gonda, Pravda.sk
sebo Filip Šebo

Udalosť pritiahla pozornosť aj známych tvárí. Trať si vyskúšal aj futbalista Filip Šebo, ktorý nešetril chválou. „Je to niečo, čo ľuďom pomôže. Trasa je príjemná, pretože človek ide popri vode, cez promenádu aj les,“ priznal Šebo, ktorý využíva na beh viacero trás v hlavnom meste.

Špeciálnu prípravu neabsolvuje. „Urobím si len základnú rozcvičku. Hudbu nepočúvam, idem len na dobrý pocit,“ povedal futbalista, ktorý zaujal veľkou bradou. „Nie je to žiadna stávka. Som zaneprázdnený a nemám čas sa oholiť,“ dôvodil zarastenú tvár Šebo.

Spokojnosť s bežeckou traťou neskrýval ani model a manžel moderátorky Miriam Šmahel Kalisovej Martin Šmahel. Neprekážal mu ani slabý dážď. „Je to to pravé osvieženie,“ vyznal sa a dodal: „Trať je veľmi pekná, človek sa nemá kde stratiť, lebo je všetko dobre značené.“

Martin Šmahel Foto: Richard Gonda, Pravda.sk
smahel Martin Šmahel

Šmahel priznal, že za týždeň zabehne päťdesiat kilometrov a pohyb kombinuje s cyklistikou. „Nie je to nejaký špeciálny výkon, ale robím to pre svoje zdravie a všeobecnú kondíciu,“ priznal fitness tréner. Podľa jeho skúseností má Bratislava veľa bežeckých tratí. „Ľudia si dokonca môžu vybrať, či chcú bežať cross, teda mimo chodníka. Stačí k tomu už len organizácia – vyznačenie, bezpečnostné dotiahnutia a dať o tom celom ľuďom vedieť,“ dodal Šmahel, ktorý odporúča večerný beh.

Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik (vľavo),... Foto: Pravda.sk, Richard Gonda
seb Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik (vľavo), Filip Šebo (v strede) a generálny riaditeľ Volkswagen Slovakia Albrecht Reimold (vpravo)
debata chyba
Viac na túto tému: #beh #maratón #nábrežie #bežec #Eurovea #šebo #šmahel