Polícia v Bratislave zatkla pre blokovanie cesty trinásť osôb

Bratislavská polícia v sobotu zadržala pre blokovanie premávky na Šafárikovom námestí trinásť ľudí, ktorí boli účastníkmi ohláseného verejného zhromaždenia na Hodžovom námestí.

30.11.2013 19:16
debata (148)

Ako ďalej informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, zhromaždenie sa začalo o 14.00, pričom na námestí prebehlo pokojne. Približne po hodine a štvrť sa skupina približne 70 ľudí začala presúvať po chodníku pred Univerzitu Komenského na Šafárikovom námestí.

Tam začalo približne 40 osôb blokovať cestu. Na výzvy polície, aby cestu opustili, nereagovali, bránili plynulej jazde a ohrozovali tak životy a zdravie ďalších účastníkov premávky. Polícia vzhľadom na to, že sa zhromaždení správali protiprávne, vykonala potrebné opatrenia pre bezpečnosť a plynulosť premávky. Svoje právo zhromažďovať sa mohli uplatniť mimo cesty. Policajti preto previezli na príslušné oddelenie šesť ľudí.

Krátko pred 17.00 začala skupina približne 25 ľudí opäť blokovať premávku na Šafárikovom námestí. Polícia opatreniami opäť umožnila vodičom plynulo prechádzať. Následne previezla na policajné oddelenie ďalších sedem osôb. Bratislavská polícia situáciu v meste aj naďalej monitoruje, pričom je pripravená prijímať s ohľadom na vývoj situácie potrebné opatrenia.

148 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #polícia #premávka #blokáda