Silvester po dubnicky

Obyvatelia Dubnice nad Váhom, ktorí sa rozhodnú, že sa so Starým rokom nebudú lúčiť doma, ale že Nový rok privítajú v meste, sa môžu prísť zabaviť na Námestí Matice.

31.12.2013 11:57
debata

Čaká tam na nich kultúrny program, ktorý mesto každoročne pripravuje. Tentoraz, keď na svietiacej silvestrovskej výzdobe námestia magickú číslicu 13 vystrieda za dvojkou a nulou štrnástka, vystúpi hudobná skupina Antológia, ktorá by mala námestie baviť skladbami od známej slovenskej kapely Tublatanka, a výberom Peter Nagy revival.

Pochopiteľne, ako je zvykom, o polnoci vypukne veľký ohňostroj, ktorý symbolicky privíta nový rok 2014. Nasledovať bude program pre mladšiu generáciu – diskotéka priamo na námestí.

V niektorých väčších mestách je zvykom rozdeliť silvestrovský program do viacerých oblastí. Vedúci oddelenia kultúry a knižnice v Dubnici nad Váhom, Richard Benech však k otázke, či takýto krok zvažovali aj v tomto malom meste, povedal: "V Dubnici je zväčša zvykom stretnúť sa okolo jedenástej na námestí, takže je zbytočné pripravovať program aj na iných miestach.“ Richard Benech sa vyjadril aj k finančným nákladom akcie, ktorá sa vrátane ohňostroja a ozvučenia pohybuje v sume približne 4,5 až 5-tisíc eur.

"Účinkujúci sú väčšinou dobrovoľníci, takže sa s ich prítomnosťou spájajú iba náklady na občerstvenie. Niektorí však dostanú aj honorár,“ dodáva k informácii o rozpočte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Silvester #Nový rok #Dubnica nad Váhom