Budovu zbúrali, cestu ešte nepostavia

Opustená budova, ktorá v Košiciach roky chátrala pri športovej hale Cassosport, je už minulosťou. Tento týždeň ju zrovnali so zemou.

20.01.2014 16:00
Košice, cesta, búracie práce, báger, Foto: ,
Cesta spájajúca dve obchodné centrá v Košiciach bol doteraz jednosmerná. Jej dokončeniu bránila schátraná budova bývalého skladu.
debata

Firma, ktorú si mesto najalo na jej zbúranie, chce ešte tento týždeň odviezť aj všetku sutinu. Tým sa skončil aj päť rokov trvajúci spor s majiteľom budovy s rozlohou 250 štvorcových metrov, ktorému ju nakoniec vyvlastnili. Bola totiž prekážkou vo výstavbe prepojovacej cesty medzi obchodnými centrami Optima a Carrefour. Doteraz bola cesta iba jednosmerná a budovu bolo treba obchádzať. Paradoxom je, že stála na mestskom pozemku. Napriek tomu mesto nemohlo situáciu riešiť skôr, kým bývalý sklad nezbúralo.

Motoristi sa teda môžu radovať, že vznikne prepojenie medzi obchodnými centrami, navyše je to skratka medzi veľkou križovatkou pri Optime a križovatkou Alejovej a Gemerskej ulice. Zdá sa však, že tento rok to zrejme nebude. Dôvodom sú peniaze, mesto zaplatilo za likvidáciu budovy 22-tisíc eur, na dokončenie zhruba 20-metrového úseku obojsmernej cesty sa však možno ďalšie financie nenájdu. Pôvodne malo mať mesto sumu zhruba 50-tisíc eur potrebnú na dokončenie cesty v tohtoročnom rozpočte, no nestalo sa tak. "Dokončenie tejto prepojovacej komunikácie Popradská – Gemerská bude navrhnuté do rozpočtu mesta vtedy, keď si to mesto bude môcť dovoliť. Momentálne je našou prioritou rekonštrukcia hlavných dopravných tepien,“ uviedla hovorkyňa Martina Urik Viktorínová.

Vodičom teda neostáva nič iné, len dúfať, že mesto nájde peniaze na dokončenie cesty už tento rok. „Bolo by to dobré, veď keď už budova zmizla, bolo by dosť čudné stále obchádzať tento úsek ako v Kocúrkove. Navyše trvalo roky, kým sa tá schátraná budova mohla zbúrať, tak by nemal byť problém za pár týždňov cestu v lete dokončiť,“ myslí si jeden z motoristov Jozef Hudák.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Cassosport #búracie práce