Chrípka zatvárala školy v Nitrianskom kraji

Po poklese výskytu chrípky v Nitrianskom kraji sa počet chorých opäť zvýšil. Ako informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre, pre zvýšený výskyt chrípky sa musel v tomto týždni prerušiť vyučovací proces v jednej materskej škole v okrese Nové Zámky a v jednej základnej škole v okrese Komárno.

23.02.2014 17:50
debata

„V ôsmom kalendárnom týždni bolo hlásených 10 696 akútnych respiračných ochorení, z ktorých o chrípku šlo v 1629 prípadoch. Predstavuje to nárast chrípkovej chorobnosti oproti minulému kalendárnemu týždňu o 12,8 percenta,“ uvádza sa v správe RÚVZ v Nitre.

Najviac chorých bolo medzi deťmi od nula do päť a od šesť do 14 rokov. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 448 osôb. Z celkového počtu hlásených prípadov bolo 57,6 percenta zápalov prínosových dutín, 17,2 percenta zápalov pľúc a 25,2 percenta zápalov stredného ucha.

Ochorenia hlásilo 79 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 72 percent lekárov pre dospelých. „Z nosohltanových výterov bol v laboratóriu Fakultnej nemocnice v Nitre potvrdený rýchlotestom dvakrát vírus chrípky typu A,“ informoval RÚVZ v Nitre.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nitra #školy #chrípka #chorí