Ftáčnik nevymenuje nového člena predstavenstva BVS

Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik nepodpíše uznesenie o nominovaní nového člena predstavenstva Bratislavskej vodárenskej spoločnosti Roberta Nemca.

10.03.2014 17:11
Milan Ftáčnik Foto:
Bratislavský primátor Milan Ftáčnik
debata (5)

Ftáčnik sa v pondelok stretol s predsedom predstavenstva a generálnym riaditeľom Bratislavskej vodárenskej spoločnosti Radoslavom Jakabom, ktorý ho informoval, že naďalej zotrváva v pozícii, do ktorej ho schválili v minulosti poslanci mestského zastupiteľstva. „Z tohto dôvodu považuje primátor štvrtkové hlasovanie (6. marec) o novom členovi predstavenstva BVS (Robert Nemec) za nezákonné, pretože v deväťčlennom predstavenstve vodárenskej spoločnosti nebola a stále nie je žiadna pozícia voľná. Za veľmi neštandardný považuje Milan Ftáčnik aj samotný priebeh rokovania mestských poslancov, ktorému nepredchádzali žiadne oficiálne informácie, personálne návrhy, o kandidátovi SDKÚ-DS nemalo vedenie samosprávy, ale ani viacerí bratislavskí poslanci tie najzákladnejšie informácie, napríklad životopis, koncepciu rozvoja spoločnosti,“ informoval dnes agentúru SITA Ľubomír Andrassy.

Nominant na zástupcu Bratislavy v predstavenstve Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) Robert Nemec je pravdepodobne spojený s kauzou Gorila a privatizáciou bratislavského letiska. Uviedol to dnes na brífingu ružinovský starosta a mestský poslanec Dušan Pekár (KDH). Roberta Nemca ako člena predstavenstva BVS schválilo vo štvrtok 6. marca v opakovanom hlasovaní mestské zastupiteľstvo.

Na funkciu Nemca, ktorý dnes vo vodárňach pracuje ako výrobný riaditeľ, navrhol mestský poslanec za SDKÚ-DS Sven Šovčík. Poslanci ho schválili nečakane, v bode, ktorý len ráno navrhol Šovčík na rokovanie. Vedenie mesta i niektorých poslancov nominácia prekvapila, poslanci nevideli ani len Nemcov životopis. „Protestujem proti takémuto postupu nominácií a požiadal som primátora hlavného mesta, aby uznesenie nepodpísal,“ uviedol dnes Pekár. Primátor Milan Ftáčnik už vo štvrtok po rokovaní mestského zastupiteľstva avizoval, že preskúma zákonnosť prijatého uznesenia a potom sa rozhodne, či ho podpíše.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Ftáčnik #Bratislavská vodárenská spoločnosť