Pacientov vo zvolenskej nemocnici možno už navštíviť kedykoľvek

Za svojimi blízkymi do zvolenskej nemocnice môžu chodiť návštevy kedykoľvek, nie ako doteraz, iba počas návštevných hodín. Vo výnimočných prípadoch dovolia príbuznému zostať pri pacientovi aj v noci.

14.03.2014 16:06
debata (3)

Zrušením návštevných hodín v celej nemocnici sa podľa jej vedenia chcú prispôsobiť potrebám pacientov a zvýšiť ich komfort. „Nie každý pracujúci môže prísť za svojím najbližším do nemocnice v popoludňajších hodinách, ktoré boli doteraz striktne vyhradené a v mnohých nemocniciach stále sú. Veríme, že táto novinka pomôže pacientom spríjemniť pobyt na nemocničnom lôžku, ktorý je pre každého človeka zásahom do bežného života,“ uviedol riaditeľ nemocnice Jozef Botka.

Prítomnosť blízkeho človeka v nemocnici má vplyv na psychiku pacienta a môže pomôcť pri jeho uzdravení. „Vo výnimočných prípadoch napríklad dovolíme príbuznému ostať pri pacientovi aj v noci,“ dodáva.

Príbuzní navštevujú pacientov priamo v izbách, preto musia dodržiavať určité pravidlá. Pri lôžku môžu byť najviac dvaja a musia sa nahlásiť v sesterskej izbe. Prirodzená by mala byť ohľaduplnosť voči ostatným pacientom a rešpektovanie pokynov personálu. „Snažíme sa vybudovať dôveru ľudí predovšetkým ľudským, empatickým prístupom a zrušiť nezmyselné zákazy a ariadenia,“ vysvetľuje riaditeľ zvolenskej nemocnice, ktorá patrí do skupiny Agel.

Nemocnica postupne rekonštruuje všetky oddelenia. Obnovené sú už geriatrické, neurologické, interné a detské oddelenie, v súčasnosti plánujú rekonštrukciu chirurgického pavilónu. Ako uviedol Botka, snažia sa dosiahnuť moderné dvojlôžkové izby, kde sa nebudú pacienti cítiť „nemocnične“. Aj preto už teraz majú izby, až na výnimky, dve alebo tri lôžka.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #pacienti #Zvolenská nemocnica #návštevné hodiny