Petržalka pozýva na čistenie Chorvátskeho ramena

Bratislavská Petržalka organizuje jarnú verejnoprospešnú brigádu zamestnancov úradu a Petržalčanov, počas ktorej budú čistiť brehy Chorvátskeho ramena. Mestská časť plánuje brigádu na štvrtok 24. apríla od 14:00.

22.04.2014 08:42
Petržalka Foto: ,
Okolie Chorvátskeho ramena.
debata

Ako informovala petržalská hovorkyňa Michaela Platznerová, túto aktivitu organizuje petržalská samospráva už 18 rokov.

Cieľom je vyčistiť brehy Chorvátskeho ramena a jeho hladinu od rôznych nečistôt a odpadkov, ako sú napríklad plastové a sklenené fľaše, plechovky, igelitové vrecká či kusy oblečenia. „K pracovníkom miestneho úradu, miestneho podniku verejnoprospešných služieb a ostatných rozpočtových organizácií sa každoročne pridávajú aj žiaci petržalských škôl a petržalskí seniori,“ informovala Platznerová s tým, že brigádu organizujú na žiadosť viacerých ľudí až poobede. Chorvátske rameno budú čistiť na štyroch úsekoch od premostenia Antolská až po Mlynarovičovu ulicu súčasne. Do akcie sa môžu zapojiť jednotlivci aj skupiny, stačí sa nahlásiť na petržalskom miestnom úrade e-mailom na zuzana.juhasova@petrzalka.sk.

Stretnutie všetkých dobrovoľníkov bude 24. apríla o 14:00 na štyroch miestach pozdĺž Chorvátskeho ramena. Dobrovoľníci sa môžu stretnúť na Mlynarovičovej ulici pri grafitti stene, pri premostení na Jungmannovej ulici, pri Technopole a pri premostení na Antolskej. V prípade nepriaznivého počasia sa čistenie ramena presunie na náhradný termín.

Miestny podnik verejnoprospešných služieb Petržalka zabezpečí likvidáciu odpadu, ako aj dostatok náradia a vriec na odpad. Samospráva sa postará aj o malé občerstvenie pre všetkých zúčastnených, ktoré pripraví v spolupráci so spoločnosťou Straubyt. "Naše úsilie za čistejšiu Petržalku môžu obyvatelia podporiť aj aktivitami v okolí svojho bydliska, či už to bude vyzbieranie odpadkov vo vnútroblokoch, objektoch škôl alebo na detských ihriskách,“ vyzval Petržalčanov starosta mestskej časti Vladimír Bajan.

debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie #Petržalka #chorvátske rameno