Seniori sa môžu v Bratislave prihlásiť do letnej školy

Seniori sa môžu aj tento rok prihlásiť do letnej školy. Centrum ďalšieho vzdelávania Univerzity Komenského v Bratislave v spolupráci s bratislavským magistrátom pripravuje štvrtý ročník Letnej bratislavskej univerzity seniorov.

14.06.2014 14:31
debata (7)

Prednášky odštartujú 5. augusta, informuje hovorkyňa Univerzity Komenského Andrea Földváryová. Záujemcovia z radov seniorov sa môžu do letnej školy hlásiť na magistráte do 1. augusta. Účasť na vzdelávaní je bezplatná. Na seniorov tento rok čaká viacero prednášok zo sveta informačných technológií, zdravia, etnológie a histórie.

Letná škola bude prebiehať od 5. augusta do 19. augusta, prednášky sa budú konať v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave. Celý projekt letnej univerzity financuje hlavné mesto. Počas prvej prednášky, ktorá sa bude konať 5. augusta, predstaví seniorom bratislavský primátor Milan Ftáčnik náplň svojej práce.

Vinohradníctvo a vinárstvo na území starej Bratislavy bude témou druhej prednášky, ktorá bude 7. augusta. Študentom-seniorom sa v nej prihovorí odborník Univerzity Komenského Jozefa Baďuríka. IT technológie im zas predstaví 12. augusta Tomáš Gál z Univerzity Komenského. Odpoveď na otázku Čo pridáva život rokom? ponúkne Darina Sedláková.

Posledná prednáška na tému Výročie, zvyky a tradície západného Slovenska sa uskutoční 19. augusta, prednášajúcou bude Katarína Nádaská. „Dúfame, že aj v roku 2014 bude Letná bratislavská univerzita seniorov úspešná a jej prednášky budú zaujímavým spestrením leta pre účastníkov,“ uzatvára riaditeľka Centra ďalšieho vzdelávania Univerzity Komenského Janka Chládecká.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #senior #vzdelávanie #univerzita seniorov