V prievidzskom lesoparku sa objavil medveď

Medveďa v blízkosti Prievidze spozoroval jeden z miestnych obyvateľov. Samospráva a mestská polícia vystríhajú občanov, aby zvážili prechádzku do miestneho lesoparku.

08.08.2014 17:20
i-medved Foto:
Medveď hnedý sa na Slovenku vyskytuje v hojnom počte. (ilustračné foto)
debata (23)

Výstrahu opakovali v mestskom rozhlase, zverejnili ju na webovej stránke mesta a na sociálnej sieti, pretože lesopark je obľúbeným miestom na víkendové vychádzky.

„Pokiaľ je to možné, obmedzte prechádzky do lesa. Nedovoľte svojim deťom, aby chodili do lesa bez dozoru dospelých,“ apeluje samospráva na občanov.

Lesopark sa nachádza v blízkosti sídliska Kopanice. Medveďa spozorovali vo štvrtok asi jeden a pol kilometra od posledného domu na sídlisku. Zatiaľ nie je jasné, aký je starý, ani či je to medveď či medvedica.

„Podľa poľovníkov je medveď plaché zviera, ale pretože nevieme, či to nie je medvedica s mláďatami, tak by ľudia mali byť opatrní,“ upozorňuje Michal Ďureje, hovorca mesta.

Vít Zajac z Mestskej polície v Prievidzi dodal, že doteraz ešte nemali hlásený výskyt medveďa v takejto blízkosti. Ľudia v minulosti oznámili pohyb diviakov, ktoré sa približovali k sídlisku, ale medveďa ešte nie. Pripomína však, že zviera videli v lese, teda v prirodzenom prostredí medveďa, a v dosť veľkej vzdialenosti od mesta. Na jeho výskyt už upozorňujú aj tabuľky umiestnené na prístupových cestách do lesoparku.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #medveď