Nehoda autobusu má druhú obeť. Zomrela vážne zranená cestujúca

V pondelok nadránom zomrela v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) 75-ročná cestujúca z autobusu, ktorý v piatok havaroval na ceste zo Svätého Jura do Bratislavy.

08.09.2014 09:33
rozbitý havarovaný autobus Foto: ,
Na mieste nehody podľahol zraneniam šofér autobusu. Neskôr v nemocnici zomrela aj najvážnejšie zranená 75 ročná cestujúca.
debata (1)

„Mala najvážnejšie zranenia spomedzi všetkých pasažierov, bola v umelom spánku, na prístrojoch, v kritickom stave. Napriek maximálnej snahe lekárov o jej záchranu nastal v dôsledku viacpočetných poranení rozvrat vnútorného prostredia a žena skonala,“ povedala hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská. Žena sa stala druhou obeťou piatkovej nehody, pri ktorej na mieste nešťastia zahynul šofér autobusu.

Autobus havaroval na ceste zo Svätého Jura do...
Autobus sa pri nehode prevrátil, zranili sa...
+3

V UNB je hospitalizovaných ešte deväť zranených, podľa Stano Maťaškovskej sú stabilizovaní a mimo ohrozenia života. Utrpeli najmä zranenia ľavých rúk, ale aj vnútorné poranenia, otras mozgu či zlomeniny tváre. Väčšinu z nich operovali. V nemocnici zostáva aj tehotná žena a britský manželský pár.

Pri nehode sa zranilo 30 osôb

Záchranári priviezli v piatok do štyroch nemocníc UNB postupne 30 zranených dospelých osôb z autobusovej nehody, celkovo 21 žien a deväť mužov. Väčšina cestujúcich utrpela povrchové zranenia ako pomliaždeniny, odreniny a rezné rany, ktoré si nevyžadovali hospitalizáciu, postačilo ambulantné ošetrenie.

UNB okamžite po nahlásení nehody záchrannými zložkami pripravila centrálne príjmy, ARO, JIS, operačné sály a personál chirurgie, anestéziológie a internej medicíny na príjem väčšieho počtu pacientov.

Autobus sa zrazil s traktorom

Dopravná nehoda linkového autobusu na ceste zo Svätého Jura do Bratislavy sa stala v piatok 5. septembra okolo 10.00. Autobus sa pri nej prevrátil na zvodidlá na ľavý bok. Dôvodom nehody bola zrážka autobusu s pred ním idúcim traktorom. Zatiaľ nie je známe, prečo sa vozidlá zrazili, príčiny sa stále vyšetrujú.

V autobuse sa v čase nehody malo podľa doterajšieho vyšetrovania polície viesť približne 35 cestujúcich. Po nehode museli ošetriť 30 ľudí. Vodič nehodu neprežil. Po nehode bola cesta niekoľko hodín zavretá. „V súvislosti s nehodou začal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia,“ informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #nehoda #autobus #Svätý Jur