Vážna dopravná nehoda zablokovala severný ťah do Česka

Hromadná dopravná nehoda, ktorá sa stala dopoludnia neďaleko tunela Horelica pred Čadcou, odstavila hlavnú severnú trasu do Českej republiky vrátane tunela na Horelica na viac ako šesť hodín.

12.01.2015 16:20
debata (4)

Pri nehode sa zrazili dva kamióny a osobné auto Škoda Fabia. Vo všetkých troch vozidlách sa mali nachádzať len vodiči. „Všetky tri osoby boli vo vozidlách zakliesnené a hasiči ich museli z vozidiel vyslobodiť,“ uviedla hovorkyňa hasičov v Žiline Miroslava Ondrichová.

Vodič kamióna zo žilinskej prepravnej firmy zomrel na následky zranení pri prevoze do nemocnice. Ťažké zranenia utrpeli aj ďalší dvaja vodiči, kamionista z Česka aj vodič Fabie. Mali rozsiahle poranenia dolných i horných končatín, panvy, otras mozgu.

„Zranení sú vo vážnom stave, ale stabilizovaní,“ informoval popoludní riaditeľ Kysuckej nemocnice v Čadci Martin Šenfeld, kam po havárii previezli zranených. Obaja sa ešte včera mali podrobiť operáciám.

Dopravná nehoda sa stala v katastri Oščadnice na hlavnej ceste 1/11 spájajúcej Žilinu s Čadcou, pričom ide o hlavný severný ťah do Českej republiky aj trasu do Poľska. Práve jeden z kamionistov mal viezť disky na kolesá do žilinskej automobilky z Česka. Príčinu dopravnej nehody objasňuje polícia.

Tunel Horelica i cestu, ktorá patrí v rámci Slovenska medzi najvyťaženejšie, po nehode uzavreli a dopravu vrátane tranzitnej odkláňali pri Krásne nad Kysucou na starú cestu cez mesto Čadca, kde sa tvorili rozsiahle kolóny a zdržania. Hlavnú cestu blokovali zdemolované vozidlá. Náves jedného z nákladiakov po náraze preklopilo za zvodidlá a spadol dolu svahom.

„Na miesto udalosti boli následne povolaní aj hasiči zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline so žeriavom a aj ťažká technika určená na vyslobodzovanie a odťahovanie kamiónov,“ doplnila Ondrichová.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #doprava #dopravná nehoda #Kysuce