Za dotáciu od štátu v Ružinove pribudnú bezpečnostné kamery

Na bezpečnosť v bratislavskom Ružinove budú dohliadať nové bezpečnostné kamery. Strážiť budú okolie Centra pre liečbu drogových závislostí na Hraničnej ulici a obchodného centra Retro.

14.01.2015 14:57
debata

Na nové kamery mestská časť získala 18-tisíc eur zo štátneho rozpočtu na rok 2014 na zabezpečenie úloh prevencie kriminality, projekt je podporený Radou vlády SR pre prevenciu kriminality. Kamery chcú sprevádzkovať ešte v tomto roku. Agentúru SITA o tom informovala ružinovská hovorkyňa Miroslava Štrosová.

Dotácia od štátu pokryje 80 percent nákladov na kamery, zvyšných 20 percent zaplatí Ružinov zo svojho rozpočtu. Nové kamery zatiaľ pribudnú na dvoch miestach, na Hraničnej ulici a pri obchodnom centre Retro. Ak to financie dovolia, ďalšia kamera by mohla pribudnúť aj na križovatke Tomášikova – Gagarinova. Výstup z bezpečnostných kamier uvidia na centrálnom dispečingu mestskej polície a na operačnom stredisku okrskovej stanice mestskej polície v Ružinove.

O dotáciu na bezpečnostné kamery sa mestská časť Ružinov uchádza aj tento rok. Ako vysvetlila Ľubica Petrisková z ružinovského miestneho úradu, na úrade už vypracovali projekt druhej etapy rozširovania kamerového systému v Ružinove a uchádzajú sa o dotáciu zo štátneho rozpočtu v oblasti prevencie kriminality na rok 2015. „Chceli by sme, aby ďalšie kamery boli na Herlianskej ulici, na križovatke Miletičovej a Trnavskej cesty a na Slovnaftskej ulici,“ priblížil starosta Ružinova Dušan Pekár.

debata chyba
Viac na túto tému: #dotácia #Ružinov #bezpečnostné kamery