Osemmiliónovú pohľadávku voči mestu Martin kúpil právnik

Firma PK Faktoring bratislavského právnika Petra Kubíka vlastní od štvrtkového večera 8,4 miliónovú pohľadávku voči mestu Martin v kauze Lyžiarske stredisko Martinské hole. Informácie o prevode pohľadávky sprostredkoval Michal Havran, mediálny zástupca pôvodného vlastníka Martina Garguláka.

04.06.2015 12:47
debata

Ako píše Trend.sk, ten tvrdí, že pohľadávku predal, lebo súdny spor a rozsudok sa stali predmetom silnej politizácie a tlaku na jeho osobu a rodinu.

Nový vlastník Kubík bol v minulosti partnerom v advokátskej kancelárii so Zoroslavom Kollárom. Kubík cez mediálneho zástupcu uviedol, že ak by nebol presvedčený o svojom budúcom úspechu v súdnom spore, pohľadávku by nekupoval.

Mesto podľa neho porušilo svoj záväzok a súdy oprávnenosť pohľadávky potvrdili. „Na otázku, či si uplatní exekučné právo, Kubík odpovedal, že pre inštitút absolútnej premlčacej lehoty návrh na exekúciu podať musí, ibaže by pohľadávku mesto chcelo dobrovoľne zaplatiť,“ dodal.

Cyperská firma súdnou cestou žiadala milióny eur ako hodnotu majetku plus úroky, ktorý malo mesto vložiť do akciovej spoločnosti Lyžiarske stredisko Martinské hole ešte v roku 1995. V šestnásť rokov sa ťahajúcom spore súdy, vrátane Najvyššieho súdu SR, už štyrikrát rozhodli v prospech mesta Martin.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin #mesto #schránková firma #pohľadávky #odkúpenie