K obľúbenej Magio pláži bude tento rok premávať loď

Prímorskú atmosféru si môžu Bratislavčania každé leto navodiť pobytom na jednej z pláží na brehu Dunaja. Magio pláž, ktorá je jednou z nich, otvorí návštevníkom svoje piesočné brány vo štvrtok. Prístupná bude už tradične do konca augusta.

10.06.2015 15:50
debata
Na pláži si prídu na svoje aj mamičky s deťmi. Foto: Marianna Mikešová, Pravda.sk
Mágio pláž, leto Na pláži si prídu na svoje aj mamičky s deťmi.

Obľúbená pláž na Tyršovom nábreží otvorí už svoju deviatu sezónu. Na jej vytvorenie organizátori použili až 2-tisíc ton bieleho piesku, preto je o imitáciu tropického raja postarané. Vstup do neho je pre všetkých bezplatný.

Na pláž bude premávať Propeler

Po prvýkrát budú mať Bratislavčania možnosť dopraviť sa na druhý breh rieky k pláži a späť zo Starého Mesta. Umožní to známa vyhliadková loď Propeler, ktorá počas leta rozšíri svoj počet zastávok práve o túto pláž. Propeler premáva zo Starého Mesta do Petržalky k Magio pláži, odtiaľ k River Parku a Eurovei. Dospelí sa budú môcť preplaviť za dve eurá, deti za jedno euro. Loď bude premávať trikrát denne od stredy do nedele, teda v čase, keď môže miesto navštíviť najviac ľudí.

„Naša pláž je už tradíciou a neodmysliteľnou súčasťou leta v Bratislave. Veríme, že sa k nám šťastlivo doplavia nielen fanúšikovia letných športov, relaxu a kultúry, ale aj nadšenci najnovších technologických trendov,“ uviedol Miroslav Majoroš, generálny riaditeľ Telekomu, ktorý je patrónom Magio pláže.

Pláž s veľkou kapacitou

Aj keď Dunaj v týchto miestach možnosť plávania neponúka, schladiť sa dá pod korunami stromov, pod sprchami alebo v bazénikoch s vodopádom v priestoroch baru. Návštevníci sa tlačiť určite nebudú, k relaxu môžu využiť dvesto ležadiel obklopených pieskom a až päťsto miest na sedenie. Milovníci kníh si môžu oddych spríjemniť aj letnou literatúrou z plážovej knižnice, ktorá bude prístupná verejne.

Ležadlá na pláži sú zadarmo. Foto: Marianna Mikešová, Pravda.sk
Magio pláž, leto, bratislava Ležadlá na pláži sú zadarmo.

Športové vyžitie aj kultúra

Rozľahlá piesočná plocha priam láka k aktívnym účelom. Športoví nadšenci si budú môcť zahrať volejbal, bedminton, pétanque, šípky a stolný či plážový tenis. K dispozícii bude aj multifunkčné pieskové ihrisko a zóna pre crossfit. Toto a iné populárne druhy cvičenia si budú môcť návštevníci vyskúšať pod vedením profesionálnych trénerov. Pláž poskytuje možnosť si všetko potrebné náčinie zapožičať.

Tohtoročného otvorenia Magio pláže sa zúčastnil...
K pláži bude tento rok premávať loď.
+6Na vytvorenie pláže bolo použitých 2-tisíc ton...

Ani tento rok nebude chýbať obľúbené letné kino Bažant Kinematograf. Počas šiestich týždňov od 14. júla do 20. agusta ponúkne pestrú paletu kultových filmov, ale aj slovenských premiér. Rovnako ako vlani, aj tento rok bude budú prebiehať vzdelávacie eventy v podobe start-upových workshopov a prednášok, ale napríklad aj cestovateľské večery či koncerty. O dovolenkovú náladu tak nebude núdza.

Aktivity pre všetky generácie

Každý si na pláži nájde to svoje, organizátori pripravili aktivity pre dospelých, mužov, ženy aj deti. Mamičky si oddýchnu, kým sa ich deti vyhrajú na detských preliezačkách, pripravený bude pre ne aj program. Vyskúšať si môžu takzvaný strollering – cvičenie s kočíkom. Prebiehať budú aj skupinové posilňovacie a aeróbne cvičenia pre ženy i mužov.

Tí si môžu napríklad na špeciálnom cyklotrenažéri zmerať sily s Petrom Saganom, aj keď len virtuálne. Cyklosúťaž začne 4. júla, symbolicky v prvý deň pretekov Tour de France. „Veríme, že Peter si po najdôležtejších pretekoch roka nájde čas na stretnutie so slovenskými fanúšikmi a príde ich aj osobne pozdraviť a porozprávať sa s nimi na našu pláž,“ povedal Dušan Švalek z Telekomu.

K dispozícii bude aj letná knižnica. Foto: Marianna Mikešová, Pravda.sk
Mágio pláž, Bratislava, leto K dispozícii bude aj letná knižnica.

Magio pláž je jednou z mestských pláží ležiacich na brehu Dunaja. Ďalšia z nich, pláž pod Ufom, začne tohtoročnú sezónu 17. júna.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #magio pláž #leto 2015