Počas horúčav budú v Bratislave opäť pristavené cisterny

Bratislavu v najbližších dňoch zasiahnu horúčavy, hlavné mesto opäť pristaví cisterny s pitnou vodou či zľavní vstupné na Zlaté piesky. Dlhšie budú v horúce dni otvorené aj mestské kúpaliská a rozpálené cesty schladia kropiace autá.

16.07.2015 16:23
debata (1)

Informovala o tom hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová. Extrémne horúčavy meteorológovia predpovedajú na piatok a sobotu, teploty sa môžu vyšplhať na 35 až 37 stupňov Celzia.

V horúce dni sa môžu obyvatelia i návštevníci osviežiť pri cisternách s pitnou vodou. Tie budú v piatok a sobotu 17. a 18. júla stáť od 10:00 do 17:00 na Hlavnom námestí a Poštovej ulici. Fungujú aj pitné fontánky, ktoré ľudia nájdu napríklad na Panskej ulici, Župnom námestí, Námestí SNP, Hlavnom námestí, v Čitárni u Červeného raka, pri Prašnej bašte i na Hviezdoslavovom námestí.

V tropické dni ostanú dlhšie otvorené aj bratislavské mestské kúpaliská. Na Zlatých pieskoch, Rosničke, Lamači, Tehelnom poli, Delfíne, Zbojničke v Rači a na kúpalisku Krasňany sa bude dať v týchto horúcich dňoch kúpať až do 20:00.

Na Zlatých pieskoch bude opäť v piatok a v sobotu zľavnené vstupné na dve eurá. „Mesto upozorňuje návštevníkov, že zľavnené vstupné sa vzťahuje len na Areál zdravia Zlaté piesky a len v uvedených dňoch,“ prízvukuje Skokanová. Mesto vyšle do ulíc aj kropiace vozy, ktoré budú chladiť rozpálené bratislavské ulice.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #leto #horúčavy #kúpaliská #pitné fontány