Po vodičovi kamióna, ktorý ušiel z miesta nehody, polícia stále pátra

Polícia stále pátra po vodičovi kamióna, ktorý sa v stredu podvečer v obci Banka pri Piešťanoch zrazil s linkovým autobusom. V ňom bolo asi pätnásť ľudí, nikto z nich neutrpel vážnejšie zranenia.

06.08.2015 11:56 , aktualizované: 15:31
debata (1)

Autobus prevážal cestujúcich na trase Nová Lehota – Piešťany. Pri prejazde ostrou zákrutou v obci Banka dostal vodič kamióna pravdepodobne šmyk a autobus vytlačil mimo cesty. Na nehodu upozornil vodič autobusu. Vodič kamióna na mieste nezostal a z miesta nehody ušiel.

„V autobuse bolo asi pätnásť ľudí, väčšina z nich po nehode odišla. Zostal tam jeden starší pán s poškriabanou rukou a vodič autobusu, ktorý bol v miernom psychickom šoku,“ informoval hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Jozef Minár. Privolaná posádka záchrannej služby ich ošetrila na mieste, do nemocnice nemuseli previezť nikoho.

„Pravdepodobne bol vinníkom vodič kamiónu, ktorý dostal šmyk na vozovke čo spôsobilo kolíziu s autobusom. Presné okolnosti nehody polícia naďalej zisťuje. Pracujeme s informáciami od svedkov nehody, zatiaľ sa nám ale nepodarilo vypátrať vodiča kamiónu,“ informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Vodič kamiónu je zároveň podozrivý aj z toho, že si nesplnil povinnosti, ktoré mu ukladá zákon pri dopravnej nehode. Kamionista mal po nehode ihneď zastaviť vozidlo, ohlásiť dopravnú nehodu, poskytnúť prvú pomoc a zotrvať na mieste až do príchodu policajta.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #autobus #Piešťany #kamión