Dunajský fond podporí projekty na kultiváciu okolia Dunaja

Šesť verejnoprospešných projektov na kultiváciu verejne prístupných priestranstiev v okolí slovenského toku Dunaja vrátane Malého Dunaja podporí Stredoeurópska nadácia v rámci svojho nadačného programu Dunajský fond.

18.04.2016 14:28
mokrade bratislava, Devínske rameno, Dunaj Foto: ,
Vstup do Devínskeho ramena na Dunaji. Ilustračné foto.
debata

V prvej grantovej výzve rozdelí medzi víťazné projekty takmer 27-tisíc eur. Cieľom grantového programu je zabezpečiť bližší kontakt s riekou, bohatší život na rieke či príjemnejší pohyb v jej okolí alebo na nej ako aj zachovanie kultúrnych hodnôt Dunaja a jeho prostredia, ochrana a tvorba životného prostredia na Dunaji aj podpora a rozvoj telesnej kultúry a dobrovoľníckej činnosti. „Tešíme sa mimoriadnemu záujmu a vysokej kvalite všetkých projektov, ktoré žiadali o podporu,“ píše Dunajský fond na svoje stránke.

O finančný príspevok požiadalo 26 projektov, odborná porota vybrala šesť najlepších. Podporu získalo Bratislavské regionálne ochranárske združenie na výstavbu kempingu vo Veľkom Léli, Klub vodného slalomu Karlova Ves, ktorý upraví prístup k vode v Karloveskej zátoke a vytvorí slalomovú trať pre začiatočníkov a občianske združenie Malodunajské splavy na projekt od Mlyna k mlynu, v rámci ktorého organizuje splav Malého Dunaja na drevených pltiach po stopách vodných dunajských mlynov. Príspevok dostane aj Fakulta architektúry Slovenskej technickej univerzity na tvorbu virtuálnych dunajských nábreží, Židovská náboženská obec v Komárne na vzdelávací projekt Dunaj a židovská komunita v Komárne ako aj Vysokoškolský športový klub Lafranconi na návrat veslovania do Karlovej Vsi.

Stredoeurópska nadácia predstavila svoj nadačný program Dunajský fond v septembri minulého roka. Dunajský fond je otvorenou neziskovou platformou, ktorá združuje finančné, nefinančné a ľudské zdroje pre rozvoj verejnoprospešných aktivít a verejne prístupných priestranstiev v okolí slovenského toku Dunaja.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Dunaj #Dunajský fond