EKOdeň v sásovskej komunitnej záhrade

Stretnutia so susedmi pri ekoworkshopoch, spoločnom pikniku, hrách a dielničkách pre deti, hudobné vystúpenia. To všetko ponúka festival EKOdeň, ktorý sa uskutoční v nedeľu v sásovskej komunitnej záhrade v Banskej Bystrici.

07.05.2016 10:00
Banská Bystrica, EKOdeň Foto:
EKOdeň sa uskutoční v nedeľu v sásovskej komunitnej záhrade v Banskej Bystrici.
debata

Program štvrtého ročníka festivalu, ktorý organizuje Komunitné centrum Sásová, je rozdelený do dvoch častí. Dopoludnia od 10.00 sa návštevníci môžu zúčastniť na prehliadke prvej sídliskovej komunitnej záhrady v Banskej Bystrici. Dozvedia sa, ako záhrada funguje, čo v nej rastie, ako sa o ňu starať a ako sa zapojiť do spoločného záhradníčenia. Pre rodiny s deťmi je pripravený program Lesného klubu Mravenisko, v ktorom ich čakajú zaujímavé hry v prírode či workshopy mozaiky a kresby s občianskym združením FopArt.

O pol jednej príde na rad hodinový obedný piknik, ktorého atmosféru dotvorí jazzovo-bluessové vystúpenie Mira Trangoša.

Popoludní od 14. hodiny pripravili program predovšetkým dobrovoľníci z komunít, ktoré pravidelne využívajú priestory komunitného centra. Návštevníci sa budú môcť zapojiť do jogových cvičení v záhrade alebo si zahrať šach v šachovej zóne.

Deťom i dospelým sú určené environmentálne stanovištia, ktoré pripravillo občianske združenie Envirofuture a športové hry občianskeho združenia SportyFUN. Záver festivalu bude patriť vystúpeniam hudobných škôl Yamaha a Sonyta Music. Konečnú bodku za ním dá tanečné vystúpenie, ktoré pripravili návštevníčky kurzu orientálnych tancov v komunitnom centre.

EKOdeň sa uskutoční v nedeľu v sásovskej... Foto: Komunitné centrum Sásová
Banská Bystrica, sásovská záhrada, EKOdeň EKOdeň sa uskutoční v nedeľu v sásovskej komunitnej záhrade v Banskej Bystrici.
EKOdeň sa uskutoční v nedeľu v sásovskej... Foto: Komunitné centrum Sásová
EKOdeň, Banská Bystrica, záhrada EKOdeň sa uskutoční v nedeľu v sásovskej komunitnej záhrade v Banskej Bystrici.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #záhrada #eko #piknik #EKOdeň