Letných terás v centre Prešova pribudne

Obyvateľom a návštevníkom Prešova v tomto roku pribudnú možnosti vychutnať si leto na terasách v centre mesta. Na Hlavnej ulici totiž oproti minulým rokom bude viac letných sedení. Žiadostí o ich zriadenie je takmer o štvrtinu viac. Dôvodom na stúpajúci počet žiadostí je podľa radnice pokles poplatkov za užívanie verejného priestranstva.

09.06.2016 11:23
debata (1)

Sadzba za užívanie verejného priestranstva na Hlavnej ulici bola znížená z pôvodných 33 centov na 10 centov za meter štvorcový na deň. Kým vlani tak bolo na radnicu doručených 49 a v roku 2014 50 žiadostí, ku koncu mája úrad vydal súhlasné stanoviská k 66 žiadostiam o umiestnenie letného sedenia.

„Je to citeľný nárast v porovnaní s minulými rokmi. Zníženie dane sa ukazuje ako dobrý krok,“ uviedla primátorka mesta Andrea Turčanová a dodala: „Naším cieľom bolo oživiť centrálnu mestskú zónu a tiež, aby obyvatelia mesta mohli zrelaxovať v príjemnom prostredí vonkajšieho sedenia pri dobrej kávičke.“

Znížili taktiež poplatok za umiestnenie letného sedenia a terasy na Floriánovej a Metodovej ulici, a to z pôvodných 33 centov za meter štvorcový na deň na 19 centov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny-Gazdová.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #poplatky #Prešov #verejné priestranstvo #terasy