Sobotný antifašistický pochod v Bratislave zmenil trasu

Antifašistické verejné zhromaždenie, ktoré bude v sobotu v Bratislave, zmenilo trasu. Poslednú júnovú sobotu sa chystajú v hlavnom meste SR pochodovať aj fašisti a neonacisti.

24.06.2016 09:19
debata (19)

Ako ďalej informovali zo staromestského miestneho úradu, antifašistický pochod bude od 15:00 do 18:00 z Námestia SNP. „Z Námestia SNP pôjde pochod približne o 15:30 cez Špitálsku, Mariánsku, Kollárovo námestie, Nám. 1. mája, Hodžovo námestie, podchod a Poštovou ulicou späť na Námestie SNP,“ uvádzajú s tým, že pôvodne malo ísť zhromaždenie z Námestia SNP cez Poštovú, Hodžovo námestie na Banskobystric­kú ulicu.

„Pod rúškom demonštrácie za ochranu Európy chcú organizátori, medzi ktorými sú poprední predstavitelia slovenskej neonacistickej scény, opäť rozpútavať nenávistné nálady v našej spoločnosti,“ poznamenali iniciátori antifašistického pochodu na pozvánke na sociálnej sieti.

Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, rovnako ako v prípade predošlých verejných pochodov aj sobotňajšie verejné zhromaždenia aj ich trasy bude polícia monitorovať. „Keďže jednou z úloh polície, ktorá jej vyplýva zo zákona o policajnom zbore, je ochrana verejného poriadku, života, zdravia a majetku občanov, plnenie tejto úlohy bude hlavným cieľom policajtov zaradených do pripravovaného bezpečnostného opatrenia," uviedla hovorkyňa.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #neonacizmus #pochod #antifašistický pochod