V Leteckých opravovniach Trenčín ukončili štrajkovú pohotovosť

Zamestnanci Leteckých opravovní Trenčín (LOTN) ukončili po viac ako roku štrajkovú pohotovosť. Viedla k tomu zmena vedenia spoločnosti, kontrakt na opravu vrtuľníkov Mi-17 z Afganistanu, ktorý znamená prácu na niekoľko ďalších rokov a vytvorenie nových pracovných pozícií, ktoré sa už darí priebežne obsadzovať.

14.12.2016 10:57
Letecké opravovne v Trenčíne Foto: ,
Letecké opravovne v Trenčíne.
debata

Informovala hovorkyňa rezortu obrany Danka Capáková. Aj toto všetko by malo v budúcnosti prispieť k celkovej revitalizácii podniku, uvádza sa ďalej v tlačovej správe rezortu.

Generálny riaditeľ a predseda predstavenstva LOTN Martin Dušanič ukončenie štrajkovej pohotovosti vníma ako dobrý signál zo strany zamestnancov v dôveru nového vedenia podniku.

„Letecké opravovne Trenčín sú v trenčianskom regióne významným zamestnávateľom. Udržanie tohto podniku je preto nesmierne dôležité," zdôraznil v reakcii na rozhodnutie zamestnancov minister obrany Peter Gajdoš. Je presvedčený, že opatrenia, ktoré rezort prijal, či už z hľadiska výmeny vedenia podniku, alebo zákazky, ktorú sa podarilo podniku získať prostredníctvom agentúry NATO – Support and Procurement Agency (NSPA), prispejú k tomu, že tento podnik sa po rokoch podarí zastabilizovať a nebude závislý len od zákaziek z rezortu obrany.

Podnikový výbor rozhodol o vyhlásení štrajkovej pohotovosti v októbri 2015 na základe vyjadrenia nadpolovičnej väčšiny všetkých zamestnancov. Tí požadovali zastavenie výberu strategického partnera, zmenu vedenia pre zlyhávanie systému riadenia, nízku zákazkovú náplň, neudržanie odborných spôsobilostí, certifikátov a osvedčení personálu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #letecké opravovne