Nečakaný výsledok bežnej policajnej kontroly v Novom Meste

Bežná cestná kontrola sa skončila poriadnym prekvapením pre policajtov v Novom Meste nad Váhom. Muži zákona si všimli auto, ktorého vodič spáchal priestupok. Preto ho aj zastavili.

06.04.2017 20:49
drogy Foto:
Policajti pri bežnej kontrole objavili aj drogy.
debata (2)

„Vodiča vyzvali k predloženiu dokladov potrebných k vedeniu vozidla a podrobeniu sa dychovej skúške,“ vysvetlila trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová. Spolu so 41-ročným vodičom Ondrejom sedel v aute aj 22-ročný spolujazdec, Patrik. Pri kontrole dokladov vodiča policajti zistili, že muž má súdom zakázané šoférovať auto, to však nebolo jediné nepríjemné prekvapenie, ktoré ich čakalo. Ani mladý Patrik nebol pre políciu neznámy a vysvitlo, že je podozrivý z majetkovej a inej trestnej činnosti.

„Na otázku policajtov, či má pri sebe veci pochádzajúce z trestnej činnosti odpovedal kladne,“ povedala hovorkyňa. Patrik dobrovoľne prezradil, že má pri sebe drogy – konkrétne pervitín a toho rozhodne nebolo málo.

„Materiál policajtom dobrovoľne vydal. Patrik mal pri sebe dve papierové skladačky so 61 a 80 miligramami metamfetamínu, taktiež mal aj injekčnú striekačku, ktorá obsahovala 310 miligramov metamfetamínu,“ dodala Antalová. Drogy bolo minimálne na 245 jednorázo­vých dávok.

Vyšetrovateľ predložil spis na Okresnú prokuratúru s podnetom na vzatie obvineného Patrika do väzby, o čom bude rozhodovať sudca. Patrikovi hrozí tri až desať rokov za mrežami. Vodiča Ondreja obvinili z marenia výkonu úradného rozhodnutia za čo mu hrozí jeden až päť rokov odňatia slobody.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #drogy #Nové Mesto nad Váhom #metamfetamín